7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

H RedBird Capital ετοιμάζεται να μπει στη Μάλαγα

H RedBird Capital ετοιμάζεται να μπει στη Μάλαγα
EUROKINISSI

Η Μάλαγα, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας μπορεί να ζει τα τελευταία επεισόδια της εποχής Αλ Τάνι. Το επενδυτικό fund RedBird Capital που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για επενδύσεις στη βιομηχανία του αθλητισμού φέρεται να προετοιμάζεται ν' αποκτήσει μερίδιο στον σύλλογο μέσω μελλοντικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Για την ώρα απέκτησε 600 μετοχές που της δίνουν το δικαίωμα να λάβει μέρος στη διαδικασία.

Αν όντως αυτά είναι τα πλάνα της και μπει στη Μάλαγα, τότε θα είναι παρούσα σε τρεις ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Τον Ιούλιο του 2020 απέκτησε την Τουλούζ, γαλλική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, όπου αγωνίζεται ο διεθνής Ελληνας σέντερ φορ, Ευθύμης Κουλούρης. Τον περασμένο Μάρτιο, η RedBird Capital απέκτησε το 10% του Fenway Sports Group, ιδιοκτήτριας εταιρίας της Λίβερπουλ, αλλά και των Μπόστον Ρεντ Σοξ, ομάδας του αμερικάνικου μπέιζμπολ, MLB. Πέραν αυτών των κινήσεων συμμετέχει και στη δημιουργία της διοργάνωσης XFL, μιας νέας λίγκας αμερικάνικου ποδοσφαίρου που αναμένεται ν' αρχίσει το 2022. Πριν μερικούς μήνες επένδυσε στην εταιρία εκπροσώπησης αθλητών Wasserman.

Η Μάλαγα εδώ και οχτώ χρόνια παρακμάζει. Ο Σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Νασέρ μπιν Αμπντουλάχ Αλ Αχμέντ Αλ Τάνι αγόρασε τον σύλλογο για 36 εκατομμύρια ευρώ το 2010 και ως το 2013 έκανε ισχυρές επενδύσεις και μεγάλες μεταγραφές με την ομάδα να φτάνει μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League προτού τιμωρηθεί από την UEFA για παραβιάσεις του Financial Fair Play και μείνει εκτός Ευρώπης.