Europa League: Πάλι με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Europa League: Πάλι με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Με την αγγλική Άρσεναλ θα έρθουν και αυτή τη σεζόν αντιμέτωποι οι Πειραιώτες, αυτή τη φορά στην φάση των «16» του Europa League, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας. 

Σημειώνεται πως οι δίπλες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 11 και στις 18 Μαρτίου.

Μετά την πρόκριση σε βάρος της ολλανδικής Αϊντχόφεν -με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα- η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί στην φάση των «16» της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ευελπιστώντας να πάρει ακόμα μία πρόκριση, που θα την οδηγήσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά από καταβολής του θεσμού.

Σημειώνεται πως η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού, προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας με συνολικό σκορ της Μπενφίκα, ενώ οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και την περσινή σεζόν, με την ελληνική ομάδα να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και την περασμένη σεζόν την Άρσεναλ, για τους "32" του Europa League, με την ελληνική ομάδα να παίρνει μεγάλη πρόκριση μέσα στην Αγγλία. Στο πρώτο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης η Άρσεναλ είχε νικήσει με 1-0, όμως στον επαναληπτικό οι ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν με 2-1. 

Τα ζευγάρια της κλήρωσης της φάσης των «16»

Άγιαξ – Γιάνγκ Μπόις

Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς

Γρανάδα – Μόλντε

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός στη λεωφόρο της δόξας και του χρήματος