«Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα»!

«Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα»!

Στον μικρόκοσμο της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας οι άνθρωποι γνωρίζονται τόσο καλά μεταξύ τους που αποκλείεται κανείς να μην είχε ακούσει μέχρι προχθές τι ακριβώς έγινε "τότε" με την Μπεκατώρου και τον παράγοντα που κατήγγειλε ότι την βίασε. Λιγότεροι κι από τους κατοίκους ενός μικρού χωριού εκεί πέρα, βρίσκονται τόσο κοντά ο ένας στον άλλο που είναι μάταιο να καμώνονται πως δεν ξέρουν.

Η ίδια η επίσημη ανακοίνωση που μιλάει για... "δυσάρεστο περιστατικό" προδίδει έμμεση ενοχή κάποιων που τόσα χρόνια έθαβαν κάτω από το χαλάκι την ιστορία, σίγουροι πως ποτέ και κανείς δεν πρόκειται να τολμήσει να μιλήσει.

Και τώρα που το πράγμα ξέφυγε από τα στενά όρια της μικρής τους κοινωνίας, οι περισσότεροι δείχνουν περισσότερο διάθεση συγκάλυψης μέχρι να ξεχαστούν όσα γίνονται, παρά ανάγκη να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ας θαυμάσουμε την ανάρτηση της γενικής γραμματέως της ομοσπονδίας. «Εγώ στα 22 ήμανε τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα»!

Τα πράγματα είναι απλά για όσους θέλουν να ερευνήσουν. Ποια ήταν τα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας όταν έγινε το περιστατικό; Ποιοι οι παράγοντες που συνόδευαν τους αθλητές και τις αθλήτριες; Δεν γίνεται μετά από τόσο φωτογραφική περιγραφή να μην ξέρει κανείς τον ένοχο.

Παντού όπου έσκασαν παρόμοια φαινόμενα, όποιοι ήθελαν πραγματικά να ρίξουν φως, βρήκαν δέκα νομικούς τρόπους και ξεκίνησαν πρωτοβουλίες που οδήγησαν στην αποκάλυψη. Δεν έβγαζαν ανακοινώσεις... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ευρωπαϊκές χώρες, άνοιξαν οι κλειστές πόρτες και τα στόματα. Οι δράστες παραπέμφθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν.

Εδώ περιμένουμε ακόμη την καταγγελία από ένα κορίτσι, που αν την τολμούσε, σίγουρα θα την διέσυραν και θα κατέστρεφαν την καριέρα της. Ή μήπως όχι;