Αξεπέραστο εμπόδιο ο Τζόκοβιτς για τον Τσιτσιπά – εκτός ημιτελικών του Italian Open

Αξεπέραστο εμπόδιο ο Τζόκοβιτς για τον Τσιτσιπά – εκτός ημιτελικών του Italian Open

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε βροχή για να σταματήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ελληνας σταρ έχασε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 5-7) και έμεινε εκτός των ημιτελικών του Italian Open, Internazionali BNL d' Italia. Σε αντίθεση με χθες όταν το ματς τους διεκόπη με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 1-0 σετ και 2-1 games, πάνω από την κεντρική πίστα του «Foro Italico» της Ρώμης, ο ήλιος έλαμπε. Ελαμψε όμως και το άστρο του νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Σε επτά αναμετρήσεις με τον Τζόκοβιτς, ο Τσιτσιπάς έχει ηττηθεί, πλέον, πέντε φορές.

Ωστόσο, όπως συνέβη και στον τελικό του Barcelona Open κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς έδειξε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο ν' αρχίσει να νικάει σε σταθερή βάση τα... ιερά τέρατα του τένις. Μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ. Εκανε το 3-1 και μετά προηγήθηκε με 4-2 έχοντας ως δυνατό όπλο το σερβίς του. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα ο Τζόκοβιτς έδειξε την κλάση του και γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Με επί μέρους σκορ 5-1 στα games που ακολούθησαν, ισοφάρισε σε 1-1 σετ (7-5). Σ' αυτά τα παιχνίδια ώθησε τον Τσιτσιπά σε αβίαστα λάθη, ενώ εκείνος ολοένα και περισσότερο έβρισκε ρυθμό και αποκτούσε αυτοπεποίθηση ακόμη σε games όπου ο Ελληνας του «έσβησε» brake points ή και set points.

Στο τρίτο σετ, όμως, ο Τσιτσιπάς βρήκε και πάλι τον εαυτό του, την υπομονή και του επιμονή του για να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία στην πανοπλία του Τζόκοβιτς, τα οποία δεν είναι και πολλά παρά τη μεγάλη απουσία του μετά την κατάκτηση του Australian Open. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 και έφτασε ως το 3-1 επιδεικνύοντας μεγάλη νοητική δύναμη και πλούσιο ρεπερτόριο χτυπημάτων. Το 5ο game του 3ου σετ κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Το πήρε ο Τζόκοβιτς (3-2), αλλά θα μπορούσε να το πάρει κι ο Τσιτσιπάς: έξι φορές ήταν ισόπαλοι στο 40-40. Ο Σέρβος κέρδισε και τα άλλα δύο παιχνίδια και έκανε το 4-3, προτού ισοφαρίσει ο Τσιτσιπάς σε 4-4 και αποκτήσει εκ νέου ψυχολογία. Εκανε σχετικά άνετα το 5-4 (break) και μπήκε ξανά σε θέση ισχύος. Πάλι, όμως, ο «Νόλε» αντέδρασε, πήρε τα επόμενα τρία παιχνίδια, το σετ και το ματς.

Στους «4» του τουρνουά Masters 1000 – του τελευταίου τόσο σημαντικού στη χωμάτινη επιφάνεια πριν την έναρξη του Roland-Garros στο τέλος του μήνα – ο Τζόκοβιτς θ' αναμετρηθεί με τον Λορέντσο Σονέγκο σε λίγες ώρες και θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό. Οποιος περάσει θα παίξει με τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) τον Ράιλι Οπέλκα στον άλλον ημιτελικό.