Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην Μπαρτσελόνα!

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στην Μπαρτσελόνα!

Λόγω της πανδημίας στην Καταλονία, οι τοπικές αρχές και η υπηρεσιακή διοίκηση του συλλόγου αποφάσισαν να μην βγάλουν τις... κάλπες στις 24 Ιανουαρίου. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου θα περιμένει.

Το πρόβλημα που προέκυψε και οδήγησε σ' αυτή την απόφαση έχει να κάνει με την επιλογή των εκλογικών κέντρων που θα υποχρέωνε το 45% των ιδιοκτητών – μελών του κλαμπ, να μεταβούν σε άλλες περιοχές ώστε ν' ασκήσουν το δικαίωμά τους. Oι υπεύθυνοι της Μπάρτσα αποφάσισαν πρότειναν την λύση τα μέλη – ιδιοκτήτες να στείλουν ταχυδρομικά τις ψήφους τους, αλλά και πάλι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παραταθεί η διεξαγωγή των εκλογών, ώστε ν' αλλάξει σχετικός νόμος. Η τοπική Κυβέρνηση έχει επιβάλλει ισχυρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών που ισχύουν μέχρι τις 24 Ιανουαρίου καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του COVID-19.

Γι' αυτό και οι εκλογές θα μετατεθούν σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με την 7η Μαρτίου να θεωρείται η ιδανική. Την θέση διεκδικούν τρεις υποψήφιοι: ο Τζουάν Λαπόρτα, που είναι και το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει, ο Βίκτορ Φοντ και ο Τόνι Φρέισα. Οι τρεις τους συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της «υπηρεσιακής κυβέρνησης» της Μπάρτσα, Κάρλες Τουσκέτς και συζήτησαν το θέμα των εκλογών, αλλά και με δεδομένο πως αυτή την εποχή είναι ανοιχτό το μεταγραφικό «παράθυρο» είπαν τις απόψεις τους για την ενίσχυσή του δυναμικού της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν, η οποία την Κυριακή θα διεκδικήσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης.

AP PHOTO