Προσέχουμε το αυτοκίνητό μας, προσέχουμε και την υγεία μας

Προσέχουμε το αυτοκίνητό μας, προσέχουμε και την υγεία μας

Κάθε χρόνο πριν από τις... μεγάλες εξόδους από το κλεινό άστυ – και όχι μόνο – συνηθίζεται να λέμε ότι πρέπει να κάνουμε το απαιτούμενο «check up» στο αυτοκίνητό μας, έτσι ώστε να περιορίσουμε, όσο είναι δυνατόν, τις πιθανότητες ατυχήματος ή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Επίσης, η σωματική και ψυχολογική διάθεση του οδηγού, η σωστή προετοιμασία και ο έλεγχος του αυτοκινήτου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για ένα οδικό ταξίδι χωρίς προβλήματα. Ακόμη και η κατάλληλη τοποθέτηση των αποσκευών έχει σημασία καθώς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εμποδίζεται το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Έτσι, λοιπόν, πριν από κάθε ταξίδι:

  • είναι απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός σας (λάδια, υγρά φρένων, πίεση ελαστικών κλπ)
  • ξεκουραστείτε (κοιμηθείτε αρκετές ώρες αν είναι πρωινή η αναχώρηση)
  • φορτώστε σωστά τις αποσκευές (τοποθετήστε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών, με τρόπο που να μην υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης φορτίου)
  • μην βάζετε πράγματα στην εταζέρα
  • έχετε πάντα μαζί σας το προειδοποιητικό τρίγωνο και το φαρμακείο
  • έχετε μαζί σας τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου
  • ελέγξτε ότι έχετε στο αυτοκίνητο όλα τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια κλπ)

Πέρα από τις συμβουλές για καλή οδηγική συμπεριφορά, η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι μόνο υποχρεωτική από το νόμο, αλλά επίσης απαραίτητη. Επιπλέον, βασικό εργαλείο για την ομαλή μετακίνησή σας είναι η ταξιδιωτική ασφάλεια και η οδική βοήθεια. Είτε πρόκειται για την αλλαγή ελαστικού, είτε για τη μεταφορά του οχήματος σε κάποιο συνεργείο, η οδική βοήθεια θα σας γλιτώσει από ταλαιπωρία, χρόνο και χρήμα. Με ένα απλό τηλεφώνημα 24 ώρες το 24ωρο, παρέχεται βοήθεια στα ασφαλισμένα οχήματα που ακινητοποιούνται λόγω τροχαίου ατυχήματος, μηχανικής ή ηλεκτρικής βλάβης.

Η ασφάλιση, όμως, ποτέ δεν ήταν μια απλή συναλλαγή. Ήταν, είναι και θα είναι ανθρώπινη σχέση και γι'' αυτό το λόγο, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια εξελίσσονται και εκσυγχρονίζονται, ακολουθώντας τις ανάγκες κάθε εποχής.

Σήμερα, υπάρχει μία ευρεία γκάμα συμβολαίων που προσφέρουν επιπλέον παροχές, οι οποίες διατίθενται δωρεάν και κάνουν ακόμη μεγαλύτερο το όφελος για τον ασφαλισμένο. Μπορεί βασικός στόχος των καταναλωτών να είναι η επιλογή ενός αξιόπιστου συμβολαίου, όμως οι εκπτώσεις, οι παροχές και οι εξελιγμένες μέθοδοι που προσφέρονται δίνουν επιπρόσθετη αξία.

Εκτός, λοιπόν, από τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν από κάθε ταξίδι, τώρα μπορούμε να προβούμε και σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο υγείας (check up), μέσω της ασφάλισης αυτοκινήτου. Οι ασφαλισμένοι ευνοούνται από τα προσφερόμενα προνόμια, μέσω των οποίων γλιτώνουν χρόνο και χρήμα, απολαμβάνοντας παράλληλα δωρεάν πλεονεκτήματα.

Για παράδειγμα, με την υπογραφή ή την ανανέωση κάθε συμβολαίου «ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΔΗΓΕΙΝ» - αλλά και περιουσίας -της Μινέττα Ασφαλιστικής, οι ασφαλισμένοι μπορούν να προβούν στις ακόλουθες εξετάσεις: Γενική Αίματος, γενική ούρων, ΤΚΕ, HDL, LDL, ολική χοληστερόλη, σάκχαρο αίματος.

Η χρήση του Προληπτικού Ελέγχου Υγείας (Check up), μπορεί να πραγματοποιηθεί μια φορά, ανά ασφαλιστικό έτος (του έτους αρχομένου από την ημερομηνία έναρξης του αρχικού ασφαλιστηρίου), με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και του αντίγραφου του ασφαλιστηρίου.

Μην ξεχνάτε, τέλος, ότι η σωστή ενημέρωση είναι το παν. Ο ασφαλισμένος που έχει κατανοήσει απόλυτα τους όρους, τις καλύψεις, τις παροχές και τις εξαιρέσεις του προγράμματος που επιλέγει, διασφαλίζει τη βέλτιστη προστασία και εκμηδενίζει την πιθανότητα εκπλήξεων όταν έρθει η ώρα του «λογαριασμού». Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Ζητείστε από τον ασφαλιστή σας να σας ενημερώσει για όλες τις πτυχές του ασφαλιστηρίου, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε τις καλύψεις που σας… καλύπτουν πλήρως.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»