Πως θα εξασφαλίσω τις καλύτερες εξωνοσοκομειακές παροχές;

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 00:03
-A +A
Πως θα εξασφαλίσω τις καλύτερες εξωνοσοκομειακές παροχές;

Όσο περνούν τα χρόνια και οι δραματικές επιπτώσεις καθώς και τα... κατάλοιπα της δεκαετούς κρίσης αποτυπώνονται στη δημόσια υγεία, τόσο καθίσταται σαφές ότι η ιδιωτική ασφάλιση μόνο πολυτέλεια δεν είναι και ο ρόλος της κρίνεται εξαιρετικά σημαντικός, σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Και μόνο το γεγονός ότι η δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 32% την περίοδο 2012-2017 δείχνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και την κρισιμότητα της κάλυψης των αναγκών υγείας. Μετά από περίπου μία δεκαετία σφοδρής και ανελέητης οικονομικής κρίσης, το κρατικό σύστημα υγείας καταδικάστηκε σε πλήρη απαξίωση, χάνοντας την όποια δυνατότητα να εξασφαλίσει το απαιτούμενο επίπεδο κάλυψης ιατροφαρμακευτικών αναγκών για τους ασφαλισμένους.

Οι πολίτες καλούνται, λοιπόν, να βρουν λύση και με ιδία μέσα να συμπληρώσουν καλύψεις και να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο παροχών, όπως διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ακόμη και οδοντιατρικές καλύψεις σε προνομιακό τιμοκατάλογο. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ιδιωτικά προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης δίνουν λύσεις με προσιτό κόστος σε μία συγκυρία που κάθε δαπάνη είναι πολύ σημαντική για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία περιλαμβάνει τις προαναφερθείσες παροχές καθώς και Check-up, που δεν απαιτεί εισαγωγή του ασφαλισμένου σε νοσοκομείο. Η ουσία του προβλήματος σήμερα είναι ότι οι ασφαλισμένοι επιθυμούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισης μιας ευρείας γκάμας προγραμμάτων για κάθε «πορτοφόλι» και κάθε προσωπική ή οικογενειακή ανάγκη.

Για παράδειγμα, όταν οι πολίτες έχουν ανάγκη να επισκεφθούν έναν γιατρό βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άκαμπτο και προβληματικό δημόσιο, που χαρακτηρίζεται από ατελείωτη γραφειοκρατεία και ταλαιπωρία. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ραντεβού κλείνονται μετά από καιρό και όχι όταν τα θέλει ο ασθενής, οι ουρές και οι λίστες αναμονής είναι τεράστιες, οι εγκαταστάσεις γερασμένες και ο εξοπλισμός ξεπερασμένος.

Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις, επίσης απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις και οδοντιατρικές πράξεις για ασφαλισμένους ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης υγείας, παρέχονται με προσιτό ετήσιο ασφάλιστρο αλλά και προνομιακό κόστος για την ασφάλιση ολόκληρης της οικογένειας. Με αυτό τον τρόπο οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς τις αναμονές και τις χρονοβόρες διαδικασίες των δημόσιων ταμείων.

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική προσφέρει ουσιαστική κάλυψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και οδοντιατρική φροντίδα ή και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επειγόντως. περιστατικού.

Προγράμματα υπάρχουν πολλά, οι καλύψεις είναι σημαντικές και οι παροχές πλούσιες, ωστόσο επειδή μιλάμε για την υγεία μας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον προσωπικό τους ασφαλιστή έτσι ώστε να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα της ασφάλισης. Όμως, όσο απλή και αν μοιάζει η επιλογή ενός ασφαλιστηρίου, ο εξειδικευμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα σας ενημερώσεις για τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων και τις διαφορές μεταξύ τους, ενώ παράλληλα θα σας εξηγήσει όρους, έννοιες και εξαιρέσεις που συνθέτουν ένα συμβόλαιο.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα