Η ψηφιακή τεχνολογία... στα χέρια των ασφαλισμένων

Η ψηφιακή τεχνολογία... στα χέρια των ασφαλισμένων

Συχνά πυκνά ακούμε για την «επέλαση» της ψηφιακής τεχνολογίας και για το πόσο αλλάζει τη λειτουργία όλων των κλάδων της οικονομίας. Η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι ψηφιακές εφαρμογές και η «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης φέρνουν... το μέλλον πιο κοντά και μεταβάλλουν με τρομακτικούς ρυθμούς τα πάντα γύρω μας.

Το τεχνολογικό τσουνάμι δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασύρει και τον ασφαλιστικό κλάδο με τις εταιρείες που πρωτοπορούν να αποκτούν προβάδισμα όσον αφορά την ταχύτητα και την αξιοπιστία, την καινοτομία και την ποιότητα με την οποία εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Από τον σχεδιασμό προϊόντων και τις πωλήσεις, μέχρι την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνων, η σύγκλιση των ανθρώπινων, τεχνολογικών και αγοραστικών δυνάμεων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση ρόλων και διαδικασιών σε ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά.

Σε αυτό τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική καινοτομεί προσφέροντας εύχρηστες λύσεις στους καταναλωτές, διατηρώντας το ανθρωποκεντρικό της πρόσωπο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για τους ασφαλισμένους καθώς και η παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας.

Ακολουθούν ορισμένα από τα τεχνολογικά εργαλεία της ΜΙΝΕΤΤΑ:

MINETTADrive: Είσαι στα... (σωστά) όρια; Έχεις το μυαλό σου στην οδήγηση; Οδηγείς με... το μαλακό; Πόσο έγκαιρα αντιδράς; Τις απαντήσεις δίνει η εφαρμογή ΜΙΝΕΤΤΑDrive που έχει στόχο να βελτιώσει την οδηγική μας συμπεριφορά και να μας προστατεύσει. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δουν το σκορ κάθε διαδρομής συνολικά αλλά και ξεχωριστά για επιμέρους κατηγορίες. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε την οδήγηση, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συνεπιβάτες μας και τους πεζούς. Την εφαρμογή μπορούν να την κατεβάσουν όλοι, χωρίς χρέωση, ανεξάρτητα με το αν είναι ασφαλισμένοι στην ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

MinettaApp: Κατεβάζοντας την εφαρμογή, οι ασφαλισμένοι έχουν άμεση πρόσβαση σε χρήσιμα τηλέφωνα και links πρώτης ανάγκης, ενώ μπορούν να καλέσουν άμεσα για φροντίδα ΜΙΝΕΤΤΑ και οδική βοήθεια. Επιπλέον, έχουν πληροφόρηση για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τα προνόμια της Κάρτας Προνομίων ΜΙΝΕΤΤΑ, πρόσβαση στο χάρτη συνεργαζόμενων συνεργείων και μπορούν να ενημερώνονται για νέα ασφαλιστικά προγράμματα και δραστηριότητες της ΜΙΝΕΤΤΑ. Παρέχεται, παράλληλα, η δυνατότητα σύνδεσης με την ιστοσελίδα pay.minetta.gr για ηλεκτρονικές πληρωμές ασφαλίστρων με κάρτα και με δυνατότητα άτοκων δόσεων. Τέλος, υπάρχει λειτουργία απομακρυσμένης ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης, μέσω της οποίας μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποστέλλουν φωτογραφικό υλικό και βίντεο στην εταιρεία για προσθήκη καλύψεων στον κλάδο αυτοκινήτου.

MyMINETTA: Είναι η ψηφιακή πύλη εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της ΜΙΝΕΤΤΑ. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα κάθε στιγμή, απλά και γρήγορα, να δουν τα συμβόλαιά τους, να εκτυπώσουν αντίγραφο του συμβολαίου, να ενημερωθούν για ημερομηνίες πληρωμής των ασφαλίστρων, να μάθουν για την πορεία της αποζημίωσης τους και να εξοφλήσουν τα ασφάλιστρα.

Pay.minetta.gr: Πρόκειται για το portal ηλεκτρονικών πληρωμών το οποίο ήδη από το 2015 εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της εταιρείας, προσφέροντας τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα ασφάλιστρά τους με χρεωστική/πιστωτική ή και προπληρωμένη κάρτα. Δίνεται επίσης επιλογή πληρωμής σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και ταυτόχρονη αποστολή συμβολαίου και απόδειξης.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»