Από την ασφάλιση της προίκας στην... προίκα της ασφάλισης

Από την ασφάλιση της προίκας στην... προίκα της ασφάλισης

«Κινδυνεύει η κόρη σας να μείνει... στο ράφι επειδή φοβάστε τι θα γίνει η προίκα που θα της δώσετε; Μία ασφάλεια γάμου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε». Είναι λογικό το συγκεκριμένο μήνυμα να σας φαίνεται ξεπερασμένο, όμως κάπως έτσι η ασφαλιστική αγορά, αφουγκραζόμενη μία ανάγκη του κόσμου, προσπαθούσε τη δεκαετία του 1930 να δώσει λύση σε ένα υπαρκτό για την εποχή ζήτημα.

Τα χρόνια πέρασαν και οι ανάγκες άλλαξαν. Η κοινωνία εξελίχθηκε, σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο απ'' ότι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, κι έτσι άλλαξαν και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων. Μαζί με την κοινωνία, όμως, η ασφαλιστική αγορά έχει και αυτή καθήκον να εξελίσσεται και μάλιστα, έχει την υποχρέωση να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία για να μπορεί να προσφέρει κατάλληλες λύσεις και χρήσιμες καλύψεις.

Για παράδειγμα, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν 20 ή 30 χρόνια ότι θα φτάναμε στο σημείο να ασφαλιζόμαστε για την αστική ευθύνη που απορρέει από την οδήγηση ποδηλάτου; Με την ίδια περίπου λογική, μας φαινόταν παλαιότερα αδιανόητο να έχουμε ιδιωτική ασφάλιση για παροχές Υγείας, αφού βασιζόμασταν κατά κύριο λόγο στο δημόσιο σύστημα. Το οποίο, ωστόσο, κατέρρευσε στη συνέχεια εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των πολιτικών επιλογών των περασμένων δεκαετιών.

Σήμερα, έρευνες δείχνουν ότι συνολικά 7 στους 10 Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων παροχών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. Επίσης 7 στους 10 πιστεύουν ότι οι κρατικές παροχές υγείας, δηλαδή η νοσοκομειακή και η ιατρική περίθαλψη, στο μέλλον θα μειωθούν. Την ίδια ώρα, ένα αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις υφιστάμενες παροχές υγείας.

Την ίδια ώρα, βιώνουμε μία εποχή που «τρέχει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και όποιος δεν καταλαβαίνει έγκαιρα ότι πρέπει να προσαρμοστεί είναι δεδομένο ότι χάνει το τρένο της εξέλιξης. Στην ασφαλιστική αγορά διατίθενται προγράμματα Υγείας για όλη την οικογένεια, τα οποία παρέχουν ουσιαστικές καλύψεις.

Οικογενειακά προγράμματα, προγράμματα ειδικά για παιδιά, για οδοντιατρική φροντίδα, με δυνατότητα επιλογής χαμηλότερων ή υψηλότερων θέσεων νοσηλείας, προγράμματα που καλύπτουν μόνο την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ή ολοκληρωμένες λύσεις που συμπεριλαμβάνουν παροχές δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η νέα γκάμα προγραμμάτων Υγείας προσφέρει στους καταναλωτές πολυάριθμες επιλογές και δυνατότητες συνδυασμών, διαμορφώνοντας στην ουσία, ένα ασφαλιστικό προϊόν εξαιρετικά ευέλικτο. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που χρειάζεται ο ασφαλισμένος: αξία και ποιότητα σε επίπεδο παροχών και δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Έτσι λοιπόν στην αγορά παρέχονται νοσοκομειακά προγράμματα που προσφέρουν ακόμα και δωρεάν ασφάλιση παιδιών, αλλά και εξωνοσοκομειακά προγράμματα με ευρεία γκάμα παροχών σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Καθώς όμως η ασφαλιστική αγορά προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων, δημιουργούνται νέα προγράμματα με σύγχρονες καλύψεις όπως εναλλακτικές θεραπείες (βενοσμό, ομοιοπαθητική), λογοθεραπεία - εργοθεραπεία κ.α.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από τον προσωπικό σας ασφαλιστή για να εξασφαλίσετε μία ολοκληρωμένη κάλυψη υγείας σε προσιτό κόστος.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»