4+1 tips για τέλειες διακοπές

4+1 tips για τέλειες διακοπές

Αφού αφήσουμε στο γραφείο το άγχος και τις σκοτούρες της καθημερινότητας και προγραμματίσουμε να επισκεφθούμε κάποιον από τους αμέτρητους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας, έρχεται η ώρα που πρέπει να φτιάξουμε βαλίτσες και να μην ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας την καλύτερη μας διάθεση για αξέχαστες διακοπές. Αυτή είναι η πολυτιμότερη συμβουλή για να ξεκουραστούμε και να... γεμίσουμε μπαταρίες.

Αρκεί όμως αυτό για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε προστατεύσει εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και πως οτιδήποτε και αν συμβεί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο; Ας σκεφτούμε λοιπόν όσα αφήνουμε πίσω αλλά και κάθε απρόοπτο που θα μπορούσε να μας χαλάσει τις διακοπές καθώς μόνο αν νιώθουμε καλυμμένοι και προστατευμένοι μπορούμε να απολαύσουμε στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς:

Ασφάλεια σπιτιού

Εργαζόμαστε όλο το χρόνο για να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και να αποκτήσουμε, μεταξύ άλλων, ένα όμορφο και λειτουργικό σπίτι. Τα περιουσιακά μας στοιχεία, όπως το σπίτι, τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό, το αυτοκίνητο, η επιχείρησή μας και οτιδήποτε άλλο έχουμε αποκτήσει με τους κόπους μιας ζωής βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένα σε κινδύνους, πόσο μάλλον όταν φεύγουμε για πολλές ημέρες.

Αν συμβεί παραδείγματος χάρη μία κλοπή ή διάρρηξη, μπορούμε να επανέλθουμε στην κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το συμβάν; Τη λύση μπορεί να δώσει η ασφάλιση και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Ειδικά για το σπίτι και τα αντικείμενα που φυλάσσονται μέσα σε αυτό, τα ασφαλιστικά προγράμματα που διατίθενται στην αγορά καλύπτουν ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα κινδύνων. Η επιλογή ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης της κατοικίας μας μπορεί να μας διασφαλίσει και για την οικονομική ζημιά των αντικειμένων που κλάπηκαν - πέρα από τις υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε κτίριο και περιεχόμενο.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να ασφαλίσουμε την κύρια ή εξοχική μας κατοικία από τις ζημιές που προκαλούν φυσικά φαινόμενα, όπως ο σεισμός αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα για την εξοχική κατοικία, η ασφάλισή της μπορεί να μας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες αφού εκ των πραγμάτων την επισκεπτόμαστε πολύ λιγότερο μέσα στο χρόνο.

Ασφάλεια αυτοκινήτου – Οδική βοήθεια

Είναι δυνατόν να φύγουμε για ταξί με το αυτοκίνητο και να μην έχουμε τακτοποιήσει θέματα όπως η υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση; Κατ'' αρχάς, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είστε ασφαλισμένοι για όλη την περίοδο των διακοπών σας. Μπορείτε να ελέγξετε άμεσα και εύκολα αν είστε ασφαλισμένοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr και στη συνέχεια να απευθυνθείτε στον προσωπικό σας ασφαλιστή για τα περαιτέρω. Επιπλέον, ελέγξτε ότι το πακέτο των καλύψεων που έχετε επιλέξει είναι επαρκές για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί να σας σώσει στην κυριολεξία το ταξίδι, αφού μία απλή βλάβη είναι ικανή να κάνει το όνειρο των διακοπών... εφιάλτη. Επίσης, από την επί τόπου αποκατάσταση της ζημιάς μέχρι τη μεταφορά του αυτοκινήτου σε κάποιο συνεργείο, η οδική βοήθεια μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Έλεγχος αυτοκινήτου

Ιδανικό θα ήταν το όχημα να έχει περάσει πρόσφατα από την τακτική συντήρηση. Ακόμα και αν την έχετε κάνει, θα πρέπει να τσεκάρετε μερικά επιμέρους σημεία μόνοι σας, για τα οποία δεν θα δαπανήσετε πολύ ώρα. Ελέγξτε τα υγρά του αυτοκινήτου. Από τον έλεγχο των λιπαντικών του κινητήρα και του νερού στο ψυγείο, μέχρι τα υγρά των φρένων και του τιμονιού, πρόκειται για πράγματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν πριν από κάθε ταξίδι.

Και βέβαια, η πίεση των ελαστικών, ο καθαρισμός των καθρεφτών και των τζαμιών και ο έλεγχος των φώτων και των ηλεκτρικών. Τέλος, προσέξτε να μην παραφορτώσετε το αυτοκίνητο. Όχι μόνο γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του στο δρόμο λόγω της μεταβολής του κέντρου βάρους, αλλά και γιατί μπορεί να περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει έναν πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τις διακοπές μας σκοπό. Να μειώσει τους κινδύνους - και τις επιπτώσεις αυτών – που ενδεχομένως αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Από τις βαλίτσες που περιμέναμε επί ώρα αλλά δεν ήρθαν ποτέ, μέχρι τον οικονομικό αντίκτυπο από την ακύρωση πτήσης ή τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος και τα έξοδα νοσηλείας, η ασφάλιση ταξιδιού μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος για τέλειες διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση ενημερωθείτε από τον προσωπικό σας ασφαλιστικό σύμβουλο για τις προσφερόμενες καλύψεις, το κόστος του ασφαλιστηρίου και όλες τις εξαιρέσεις για να είναι οι φετινές διακοπές οι πιο ξέγνοιαστες της ζωής σας.

* * *

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»