Σωστή ενυδάτωση του οργανισμού για ένα καλό καλοκαίρι!

Σωστή ενυδάτωση του οργανισμού για ένα καλό καλοκαίρι!

Η αύξηση στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά τους θερινούς μήνες οδηγεί τον οργανισμό σε μια απότομη απώλεια υγρών. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην έκκριση ιδρώτα λόγω της προσπάθειας που καταβάλλεται για διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η διαδικασία αυτή ευθύνεται για τον αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακόμη κι όταν είναι ήπια, η αφυδάτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σωματικές και νοητικές επιδόσεις του ατόμου.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αφυδάτωσης δεν εξαρτάται μόνο από την πρόσληψη νερού. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τους ηλεκτρολύτες, οι οποίοι αποτελούν στοιχεία που βρίσκονται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος και φέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται το νάτριο (Na), το ασβέστιο (Ca), το κάλιο (K), το χλώριο (CI-), ο φώσφορος (P) και το μαγνήσιο (Mg). Ο κυριότερος ρόλος των ηλεκτρολυτών είναι να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Όπως και τα υγρά, έτσι κι αυτοί πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία στον οργανισμό.

Το σωστό σκεύασμα ηλεκτρολύτη θα μας ενυδατώσει αποτελεσματικά στη ζέστη

Η επιλογή του κατάλληλου και πάνω από όλα αξιόπιστου σκευάσματος ηλεκτρολύτη θα συμβάλλει ενεργά στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κατά τους θερινούς μήνες.

To almora PLUS® Effervescent είναι συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή με συνδυασμό Ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl), Ψευδαργύρου (Zn), Μαγνησίου (Mg) και Δεξτρόζης. Η δράση του στοχεύει στην ενυδάτωση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ποσότητα ψευδαργύρου που περιέχει ισοδυναμεί με το 100% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός υγιούς οργανισμού σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων. Η σύνθεσή του περιλαμβάνει και μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.

To almora PLUS® Effervescent λαμβάνεται σε περιπτώσεις ήπιας αφυδάτωσης, αφυδάτωσης μετά από πυρετό, καθώς και μετά από ταξιδιωτική ναυτία. Διατίθεται σε αναβράζοντα δισκία με ευχάριστη γεύση λεμόνι.