Pharmathen: «Μαζί» για ένα καλύτερο αύριο

Pharmathen: «Μαζί» για ένα καλύτερο αύριο

Με διαχρονικό στόχο την δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλη την ανθρωπότητα κι έχοντας ως κύριο γνώμονα να δημιουργούν και να επενδύουν αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Pharmathen επιλέγουν να επιστρέφουν σταθερά μέρος της επιτυχίας της στην οικονομία, το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους.

Από το 1969 μέχρι σήμερα, αυτή είναι η δέσμευση και η ευθύνη στη Pharmathen: Οι άνθρωποί της νοιάζονται για το σήμερα χωρίς να στρέφουν τα μάτια μακριά από το αύριο. Θέλουν να κάνουν τη διαφορά μέσα από μικρές και μεγάλες πράξεις προσφοράς και στήριξης, που αλλάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Και δεν αρκούνται σε αυτό. Ανήκουν στις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν δράση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αναλαμβάνουν να διαμορφώνουν, να επενδύουν και να δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Κάνοντας πράξη τις αξίες της, και το 2020, χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας και του συστήματος υγείας λόγω της πανδημίας Covid-19, έκανε τη διαφορά με πολλές και διαφορετικές δράσεις σε βασικούς πυλώνες για την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Η Υγεία, ο Αθλητισμός, η Εκπαίδευση και ο Πολιτισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δράσεων, που με πραγματικό αίσθημα ευθύνης υλοποίησε είτε αυτόνομα είτε μέσα από συνέργειες με άλλους φορείς (κοινωνικούς, επιχειρηματικούς, πολιτειακούς) πάντα όμως Μαζί με τους εργαζόμενους της.

Η δύναμη του Μαζί, είναι η αδιαπραγμάτευτη αξία που διέπει τη φιλοσοφία της Pharmathen και αναδείχθηκε στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα και το παγκόσμιο γίγνεσθαι λόγω της υγιειονομικής κρίσης.

Είναι η ζωντανή απόδειξη, του τι μπορεί να καταφέρει μια ομάδα ανθρώπων όταν δουλεύουν συλλογικά με στόχο και όραμα. Στην Pharmathen πιστεύουν ότι το κοινό καλό ενώνει όλους τους ανθρώπους, και μόνο ενωμένοι, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά.

Υγεία και Κοινωνία

Φέτος η εταιρία στήριξε φορείς υγείας με πιο σημαντική τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού επεξεργαστή υπερήχων εξοπλίζοντας έτσι το Κεντρικό Βρογχολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη covid-19, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της κλινικής πράξης αλλά και της έρευνας.

Παράλληλα, έδωσε και μεγάλη έμφαση στη στήριξη της κοινωνίας και της πολιτείας και μαζί με άλλες μεγάλες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της ΠΕΦ παράγοντας στο εργοστάσιο της στην Παλλήνη 28.000 λίτρα αντισηπτικού, αλλά και προβαίνοντας σε δωρεά κλινών ΜΕΘ.

Στήριξε το υπουργείο Υγείας, δωρίζοντας χιλιάδες μάσκες και το ίδιο έκανε για πολλούς φορείς τις τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιείται, παρέχοντας, εκτός από μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, υγειονομικά υλικά, αντισηπτικά, υλικά πρώτης ζήτησης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας - Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, στο Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, σε μονάδες του στρατού, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Θράκη και Αττική, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Συλλόγου Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία» καθώς και στον Δήμο Παλλήνης.

Εκπαίδευση και Νέα Γενιά

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά αλλά και στην εκπαίδευση και κατάρτιση που γεννά τους επιστήμονες του μέλλοντος, υποστήριξε ακόμη μια χρονιά οργανισμούς που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τη νέα γενιά προσφέροντας υποτροφίες σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και κάνοντας δωρεές σε πανεπιστήμια και σχολεία.

Μέσα από συνέργειες με την ΠΕΦ, τον ΣΕΒ και άλλους θεσμούς στήριξε επιμορφωτικά προγράμματα για τους νέους και την επιχειρηματικότητα, ενώ βοήθησε όσους εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο για πρώτη φορά μαζί με ΜΚΟ και πανεπιστήμια, ενώ δεν παρέλειψε να καλύψει τις ανάγκες τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων που, ειδικά φέτος, αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Πανδημία κι Εργαζόμενοι

Πρωταρχικό μέλημα της εταιρίας ήταν η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους κι έτσι, από το Μάρτιο 2020 και μέχρι σήμερα, η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε εφαρμογή αναλυτικού σχεδίου προστασίας των εργαζομένων της που περιέχει δεκάδες ενέργειες, με πιο σημαντικές: την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης με ιδιωτικό αυτοκίνητο για τη μετάβαση στην εργασία τους, την εφαρμογή τηλεργασίας για πάνω από το 60% των εργαζομένων της, τη διεξαγωγή εβδομαδιαίων απολυμάνσεων, τις καθημερινές θερμομετρήσεις και κυρίως, τα προληπτικά μοριακά τεστ ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς στην εργασία τους. Παράλληλα, στήριξε μεγάλο ποσοστό εργαζομένων παρέχοντας 122 Η/Υ για την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και συνέχισε να διεξάγει αιμοδοσίες ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος για τις οικογένειες των εργαζομένων της.