Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Το αύριο χτίζεται από τους δικούς μας άθλους

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Το αύριο χτίζεται από τους δικούς μας άθλους

Όλοι, με τον τρόπο μας, χτίζουμε το αύριο. Καθημερινά διαβάζουμε για εμβληματικά εγχειρήματα που θέτουν γερά θεμέλια για το μέλλον, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που αξίζουν την προσοχή μας.

Γύρω μας υπάρχουν ήρωες που αν εστιάσουμε στους δικούς τους άθλους, καταλαβαίνουμε πόσο άξιοι υποστήριξης είναι. Για να ενισχύσει και να φέρει στο προσκήνιο τους καθημερινούς αυτούς άθλους, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ φέτος εγκαινίασε το πολυεπίπεδο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα», με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων ιστορίας του. Μιας ιστορίας που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ελλάδας, και που σήμερα συνεχίζεται μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, εστιάζοντας στην υγεία, την παιδεία, τις τοπικές κοινωνίες, τη φύση, το επιχειρείν αλλά και όλους εμάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας άθλος ακόμα», ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στέκεται με υπερηφάνεια δίπλα στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ως Επίσημος Υποστηρικτής μέχρι και το 2024, στηρίζοντας τους αθλητές που πραγματοποιούν «Έναν άθλο ακόμα για όλους εμάς». Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Το μήνυμα που προάγουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για την ίση πρόσβαση κάθε ανθρώπου σε κάθε πτυχή της αθλητικής και κοινωνικής ζωής, μάς βρίσκει στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ απόλυτα ταγμένους στην προάσπιση του σκοπού αυτού».

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενισχύει σημαντικούς «άθλους» και για τη φύση. Υποστηρίζει περισσότερους από 300 μελισσοκόμους στη Βόρεια Εύβοια, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη» προσφέρει πάνω από 150 τόνους τροφής καλύπτοντας τις ανάγκες έως 500 εκατ. μελισσών. Έτσι, εξασφαλίζει ότι τα μελίσσια θα παραμείνουν στα «σπίτια» τους, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο για την ισορροπία του οικοσυστήματος όσο και για τη γεωργία και την παραγωγή των προϊόντων. Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δίνει ανάσα ζωής στον κλάδο αυτό και στηρίζει ουσιαστικά τη βιώσιμη ανάκαμψή του.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει αναλάβει την αποκλειστική χορηγία της δράσης «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» που φέρει την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Χάρη στη συνεργασία του Ομίλου με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», μια διαδρομή 160,8 χλμ απείρου φυσικού κάλλους και σημαντικής πολιτιστικής κληρονομίας θα καταστεί προσβάσιμη και θα αποκτήσει ξανά ζωή.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρει στην προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού όλων, της υγείας, μέσα από τη δωρεά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Με αυτό τον τρόπο, συνεισφέρει στη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που προσφέρονται στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας.

Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα να βρίσκεται δίπλα σε όλα τα παιδιά στο ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει «Έναν άθλο ακόμα για την παιδεία» ενισχύοντας τα Ειδικά Σχολεία της Π.Ε. Ευβοίας με τη δωρεά εξοπλισμού, αναλωσίμων, καθώς και με την αναβάθμιση των υποδομών τους. Παράλληλα, στέκεται αρωγός στο πλευρό του Ειδικού Σχολείου Αγριάς ανακαινίζοντας μια πτέρυγα του σχολείου και παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Επιπρόσθετα, γέμισε με χρώμα την πρώτη μέρα στο σχολείο για τα πρωτάκια των Εκπαιδευτικών Δομών Ειδικής Αγωγής στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, χαρίζοντας τους από μία πολύχρωμη τσάντα γεμάτη σχολικά είδη.

Επενδύει με συνέπεια στη νέα γενιά που διεκδικεί τα όνειρά τους και στηρίζει στην πράξη «Έναν άθλο ακόμα για τους νέους». Ενισχύει τη Φοιτητική Ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στην προσπάθειά της να διακριθεί στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό μονοθεσίων «Formula Student». Παράλληλα, επιβραβεύει την αριστεία, προσφέροντας τέσσερις ετήσιες υποτροφίες στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάλυση & Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων» του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δεν σταματά εδώ, αλλά δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή του και εκεί όπου το παρόν συναντά το παρελθόν: ομάδα φοιτητών του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναλάβει τον σημαντικό άθλο της ανασκαφής στο Κιάτο Κορινθίας, για να φέρει στο φως μία εκκλησία της εποχής του Ιουστινιανού. Ο Όμιλος ενισχύει οικονομικά την προσπάθειά τους, γιατί αν υπάρχει κάτι που προκαλεί περισσότερο δέος από την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, είναι η στιγμή που ένα έργο από το παρελθόν μας βλέπει ξανά το φως του ήλιου.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τους «ήρωες» των δρόμων που διανύουν καθημερινά αμέτρητα χιλιόμετρα για να μας εξυπηρετήσουν, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στο σεμινάριο οδικής ασφάλειας του Σωματείου Εστίασης, Διασκέδασης & Αναψυχής Ευβοίας “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”, ενώ παράλληλα προχώρησε σε δωρεά 110 κρανών για να «θωρακίσει» τα πολύτιμα αυτά μέλη της τοπικής κοινωνίας, τους διανομείς εστίασης. Ταυτόχρονα, φροντίζει για την οδική ασφάλεια όλων μας, προχωρώντας στην αποκατάσταση 110 βανδαλισμένων πινακίδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης υπό την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

«Ένας άθλος ακόμα για όλους εμάς» λαμβάνει την υποστήριξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, που αυτή τη φορά μεταφράζεται σε φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας στο Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου «ΚΥΜΑ». Ο Όμιλος στηρίζει στην πράξη το καταφύγιο χορηγώντας τροφή & φάρμακα, διαμορφώνοντας τον προαύλιο χώρο και προσφέροντας εθελοντική εργασία μέσω των ανθρώπων του.

Τέλος, δεν αποκλείεται σύντομα να πραγματοποιηθεί «Ένας άθλος ακόμα» και στη δική σας γειτονιά. Πρόσφατα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενίσχυσε την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων στην κατασκευή ενός πράσινου και ενεργειακά αποδοτικού “pocket park” στον Κολωνό, δίνοντας έτσι μια ανάσα δροσιάς στην πόλη και συνεισφέροντας στην αναβάθμιση της εικόνας της αλλά και την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας.

Οι άθλοι αλλά και η ιστορία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ αποτυπώνονται στην πλατφόρμα enasathlosakoma.gr.