Η νέα εξέταση που οφείλουμε να κάνουμε μετά τον covid εμβολιασμό
Affidea

Η νέα εξέταση που οφείλουμε να κάνουμε μετά τον covid εμβολιασμό

«Η Affidea είχε προετοιμαστεί από την έναρξη της πανδημικής κρίσης για αξιόπιστους μοριακούς ελέγχους ανίχνευσης του ιού αλλά και για έλεγχο αντισωμάτων»

Οι Covid εμβολιασμοί προχωρούν, έχοντας πλέον ξεπεράσει τους 2 εκατ. εμβολιασμούς στην Ελλάδα, με στόχο μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών. Τα covid εμβόλια είναι το μόνο μέσο για να ξεφύγουμε από την πανδημία και η μάχη είναι μαραθώνια, όχι αγώνας ταχύτητας. Σε έναν τέτοιο αγώνα χρειαζόμαστε «όπλα» για όλη τη διαδρομή και το νέο όπλο από την Affidea έρχεται να συμπληρώσει τον covid εμβολιασμό, με την εξέταση που πρέπει να κάνουμε μόλις ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό.

Έτσι λοιπόν η Affidea, στο πλαίσιο και του εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2, ενισχύει τη φαρέτρα της με τις διαγνωστικές εξετάσεις έναντι της COVID-19, εντάσσοντας την εξέταση του ποσοτικού προσδιορισμού ολικών αντισωμάτων έναντι της ακίδας S του SARS-CoV-2 στον ορό.

Τι ακριβώς είναι η νέα εξέταση, πώς γίνεται και πού

Η νέα εξέταση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του τίτλου των αντισωμάτων που αναπτύσσουν οι εξεταζόμενοι μετά από εμβολιασμό, αφού ολοκληρώσουν και τη 2η δόση, καθώς τα εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί επικεντρώνονται στην πρόκληση ανοσολογικής απόκρισης έναντι της περιοχής πρόσδεσης στον υποδοχέα RDP, της πρωτεΐνης ακίδων S του SARS-CoV-2.

Η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία, χωρίς ραντεβού, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους. Διενεργείται  στα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea αλλά είναι διαθέσιμη και κατ’ οίκον, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών
  Υπηρεσιών
της Affidea. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί.

Η ανάλυση χρησιμοποιεί μία ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη που αντιπροσωπεύει την RDP του αντιγόνου S σε μορφή ανάλυσης διπλού αντιγόνου τύπου “σάντουιτς”, η οποία ευνοεί τον ποσοτικό προσδιορισμό αντισωμάτων υψηλής συγγένειας έναντι του SARS-CoV-2. H ποσοτικοποίηση της αντισωματικής απόκρισης μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του ειδικού τίτλου αντισωμάτων και να συμβάλλει στη μακροχρόνια παρακολούθηση της δυναμικής της αντισωματικής απόκρισης σε ασθενείς. Η συγκεκριμένη εξέταση έχει ευαισθησία μεθόδου 98,8% και ειδικότητα 99,91%.

Η Affidea στο πλευρό της κοινωνίας, με ασφάλεια και πιστοποιημένες εξετάσεις για την πανδημία

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της σταδιακής επαναφοράς στην καθημερινότητά της. Οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, εφαρμόζοντας τα μέτρα προφύλαξης που έχει θέσει η Πολιτεία. Παράλληλα, κάνοντας χρήση εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, αυτοπεποίθηση, σιγουριά και λιγότερο άγχος. Ο Όμιλος Affidea, από το 2005, προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλής αξιοπιστίας με Διαγνωστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, επενδύοντας στην καινοτομία και στην τεχνολογία αιχμής. Έτσι αποδεικνύει κι έμπρακτα πως δίνει ιδιαίτερο βάρος και προτεραιότητα στον άνθρωπο, εφαρμόζοντας φυσικά διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και παράλληλα στη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού ιατρικού αποτελέσματος.

Την εποχή της πανδημίας ο Όμιλος συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου COVID-19, πραγματοποιώντας το σύνολο των τεστ ανίχνευσης του ιού με υψηλή αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ χρησιμοποιεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους αναφοράς με πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE–IVD) και ειδικότερα: μοριακό έλεγχο ανίχνευσης, τεστ αντισωμάτων, rapid test και την νέα εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού ολικών αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό.

Και καθώς το 3ο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και τα κρούσματα και το ιικό φορτίο του κορωνοϊού παραμένει υψηλό, με την ανάγκη τήρησης των προστατευτικών μέτρων να είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, η επίσκεψη στα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea γίνεται ακόμη πιο ασφαλής. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea σε όλη την Ελλάδα εξοπλίζονται με ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα εισόδου και διαχείρισης προτεραιότητας των εξεταζόμενων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εναρμονίζεται πλήρως με τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ παράλληλα θέτει νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση. Με αυτή την κίνηση η Affidea αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέτει σαν πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των εξεταζόμενων και των εργαζόμενών της και συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.