Δυναμική παρουσία στην Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη από τη ΔΕΗ - Ποιες ενέργειες έχει «τρέξει»

Δυναμική παρουσία στην Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη από τη ΔΕΗ - Ποιες ενέργειες έχει «τρέξει»
Shutterstock

Δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας κατά τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης υλοποιεί και συνεχίζει να εφαρμόζει η ΔΕΗ συμβάλλοντας αφενός στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αφετέρου στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της με αναβάθμιση υπηρεσιών, αλλά και στο μέτωπο των κανόνων για την προστασία εργαζομένων και καταναλωτών.

Έχοντας αναγάγει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού η ΔΕΗ «τρέχει» ένα εξαιρετικά σημαντικό πλάνο ενεργειών που περιλαμβάνει από δωρεές στο ΕΣΥ και σε σωματεία για παιδιά, μέχρι ανοικοδόμηση και ανακατασκευή σχολείων και πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων.

Σταχυολογώντας τις σημαντικότερες από αυτές τους τελευταίους μήνες η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε έξι σημαντικές ενέργειες.

Πρώτον προχώρησε στη δωρεά 5 εκατ.ευρώ στο ΕΣΥ για την κάλυψη αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε μάσκες, προστατευτικές στολές, γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Δεύτερον, εντείνει τις ενέργειες για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση  με νέο δωρεάν αριθμό (800-900-1000) τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, που προσφέρει επικοινωνία 24/7 με την αυτόματη ψηφιακή βοηθό μέσω του dei.gr, του facebook και του viber.

Τρίτον, παρέχεται η δυνατότητα προγραμματισμένου ραντεβού σε 74 καταστήματα και προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου έως τις 20.00 σε 38 καταστήματα.

Επίσης η ΔΕΗ έχει λάβει προληπτικά μέτρα προστασίας εργαζομένων από τον κορονοϊό, όπως είναι η  ελεγχόμενη προσέλευση στα καταστήματα και  η λειτουργία των σταθμών παραγωγής και των ορυχείων με το απολύτως απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό.

Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΕΗ έχει ρυθμίσει την τηλεργασία μέσω της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων λειτουργίας με γνώμονα την προστασία όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που είναι σε ανάγκη.  Ειδικότερα μέσω της χριστουγεννιάτικης ενέργειας «Ένα με τα παιδιά», έχει προχωρήσει στην δωρεά 1 εκατ. ευρώ σε 9 σωματεία για τα παιδιά όπως:

  • Δεσμό
  • ΕΛΕΠΑΠ
  • Ελίζα
  • Κιβωτός του Κόσμου
  • Μαζί για το Παιδί
  • Make a Wish, ΠΑΑΠΑΒ -πρώην ΠΙΚΠΑ
  • Παιδικά Χωριά SOS
  • Χαμόγελο του Παιδιού