LIBERALL
THINK TANKST
FORUMF
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Πέμπτη 19/04/18
2ος χρόνος, ημέρα 900η

Ντοκουμέντα: Και οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Νίκο Παππά

Print Friendly and PDF
-A +A
Ντοκουμέντα: Και οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Νίκο Παππά

Ειδικού Συνεργάτη

Χθες το απόγευμα, αφού προηγουμένως συγκάλεσε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, ο κ. Παππάς απάντησε μέσω non – paper στο δημοσίευμα του Liberal για τη νομοθεσία αδειοδότησης και τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Παππάς εσκεμμένα παραλείπει να αναφερθεί στην διαδικασία αδειοδότησης που σε όλες τις δημοκρατικές χώρες γίνεται μέσω ανεξάρτητων αρχών, εκτός από το Λουξεμβούργο των 400.000 κατοίκων όπου γίνεται με το «μοντέλο Παππά», χωρίς όμως τίμημα. Ακόμα και στο μικρό Δουκάτο του Λουξεμβούργου, τα κανάλια που λειτουργούν νομίμως είναι 15!

Ο κ. Παππάς στο σημείωμά του αναφέρει ότι «Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία προκύπτει από επίσημα ντοκουμέντα, που είναι προσβάσιμα σε όλους. Όποιοι επιχειρούν να τα αμφισβητήσουν, επικαλούμενοι στοιχεία μη συγκρίσιμα και χωρίς καμία πηγή, εξυπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες» παραθέτοντας τον γνωστό πίνακα που επικαλέστηκε χθες στην Βουλή.

 

 

Οι πιο ηχηρές διαψεύσεις έρχονται όμως από τις ίδιες τις υπηρεσίες του κ.κ. Παππά, στις οποίες απευθύνθηκε ο ίδιος προσωπικά τον Νοέμβριο του 2015.

 

Για παράδειγμα, ο κ. Παππάς στο σημερινό του σημείωμα ισχυρίζεται ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/  152  / KΦ,  το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

(ακολουθεί απόσπασμα από το σχετικό έγγραφο):

 

 

Αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τον διαψεύδουν πανηγυρικά!

Τον κ. Παππά έσπευσε να αδειάσει επίσης ο Ευρωβουλευτής του κόμματός του (και συνταγματολόγος) κ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος ως ευρωβουλευτής γνωρίζει πολύ καλά το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ο κ. Χρυσόγονος με σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι:

«Στο Βέλγιο, από το οποίο έχω εμπειρία και έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, γνωρίζω ότι εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια. Σε άλλες χώρες είναι λιγότερα» προειδοποιώντας τον υπουργό Επικρατείας ότι η τροπολογία του θα εκπέσει όχι μόνον από τα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και από το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

«Υπάρχει επίσης και θέμα ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι καθεστώς κρατικού μονοπωλίου δεν είναι επιτρεπτό, βάσει του Άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε ο κ. Χρυσόγονος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που τέθηκαν σε γνώση του κ. Παππά από τα αρμόδια γραφεία Τύπου και τα οποία αναλυτικά παρουσίασε το Liberal τελούν σε γνώση και της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτιστεί δημοσίως με τις ανακρίβειες του κ. Παππά ως προς τον αριθμό των αδειών και το καθεστώς που ισχύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δυστυχώς για τον κ. Παππά, οι σημερινές αποκαλύψεις του Liberal τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο. Γιατί ένα ψέμα, δεν μπορεί να διορθωθεί από ένα (ακόμα μεγαλύτερο) ψέμα.

Η απάντηση της κυβέρνησης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ κακή σχέση με την αλήθεια», απαντά το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Επικρατείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό των καναλιών σε άλλες τηλεοπτικές χώρες.

«Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια. Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της», αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας και επισημαίνει:

«Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.

Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες.

Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι

· Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής

· Γενικού περιεχομένου

· Εθνικής εμβέλειας

· Ελεύθερης λήψης

· Ιδιωτικά

Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.

Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ».

Η θέση του Liberal.gr

«Το υπουργείο δεν διέψευσε το εσωτερικό έγγραφο που αποκάλυψε το Liberal. Και καλά έκανε, γιατί γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει. Υποστηρίζει όμως ότι στην Ελλάδα λειτουργούν δεκάδες πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, όπως στην Γερμανία. Περιμένουμε να μας τα απαριθμήσει. Σε ότι αφορά τον κ. Μουρούτη, για μένα είναι ευλογία για σας –προφανώς κατάρα. Σκέφτομαι, λοιπόν, να του προτείνω καθημερινή στήλη. Με τις ευλογίες σας.

Θανάσης Μαυρίδης»

 

 

Επιστροφή στην mobile έκδοση.