LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Κυριακή 14/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1260η

Μ. Βέμπερ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός

Print Friendly and PDF
-A +A
Μ. Βέμπερ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός

Του Γιάννη Τρουπή

Με πολύ θερμά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, από το βήμα του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η πολιτική μας οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη τόνισε ο κ.Βέμπερ, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του ΕΛΚ στον κ.Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

“Το διακύβευμα είναι το μέλλον της ηπείρου μας. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Για τις ιδέες μας. Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κυριάκο τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός!” ξεκαθάρισε ο κ.Βέμπερ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο των τελευταίων ετών της ΝΔ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση του κόμματος.

“Θέλω να γνωρίζετε ότι θαυμάζω όσα η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ 'όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας. Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη” σημείωσε ο κ. Βέμπερ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και των υπόλοιπων Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο.

“Η διασφάλιση της Ευρώπης δεν έχει να κάνει μόνο με τα σύνορα. Αφορά επίσης την προστασία των δημόσιων χώρων. Αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο, βρισκόμουν στο γραφείο μου στο Κοινοβούλιο, σε συνάντηση με τον αρχηγό της Ομάδας των Φιλελευθέρων για το Brexit όταν συνέβη η τρομοκρατική επίθεση. Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν. Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι. Αρχικά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε: έπεσαν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης. Ένας από τους συνεργάτες μας ήταν κοντά στην περιοχή. Για άλλη μία φορά, μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, σε ένα σημείο υπεράνω υποψίας όπως μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Στρασβούργο, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο -όταν επιτίθενται τρομοκράτες σε μία από τις πόλεις μας, επιτίθενται στην Ευρώπη στο σύνολό της.

Ευτυχώς, η συνάδελφός μας, η Νίνα, ήταν ασφαλής! Σήμερα γνωρίζουμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι η αποτελεσματική συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτές τις εχθροπραξίες είναι να υψώσουμε το ανάστημα μας ενωμένοι, ως Ευρωπαίοι. Η Ευρώπη που θα οικοδομήσουμε είναι μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της” τόνισε ο κ. Βέμπερ.

Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της Ευρώπης ξεκαθάρισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. “Η επιλογή είναι δική μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη. Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Ας ξεκινήσουμε σήμερα, εδώ ακριβώς στην Αθήνα! Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης!” τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.