LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Σάββατο 08/12/18
4ος χρόνος, ημέρα 1133η

Θ.Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

Print Friendly and PDF
-A +A
Θ.Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

Ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε εκλογές αρχές του έτους με στόχο να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παρασκήνιο".

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να μην εξαντλήσει την τετραετία, «όπως διακηρύσσει ο κ. Τσίπρας». «Οι εκλογές θα γίνουν όταν εκτιμήσει ότι θα πετύχει τη μικρότερη δυνατή ήττα. Θα προχωρήσει είτε αιφνιδιαστικά σε εκλογές στην αρχή του νέου έτους είτε σε τριπλές εκλογές τον Μάιο με στόχο να προκαλέσει σύγχυση. Σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα», ανέφερε

Και προσέθεσε: «Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, στόχος μας είναι να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και να μην υπάρξει ένας νέος αδιέξοδος δικομματισμός. Εάν είμαστε μέσα στις πρώτες τρεις δυνάμεις και πάρουμε διερευνητική εντολή, θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης με στόχο την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε επίσης: «Αν τώρα φέρει τη συμφωνία στην παρούσα Βουλή, έχω εγκαίρως τονίσει ότι πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές, αφού σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία».

«Η ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει τη θέση ότι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί πάγια εθνική θέση και ότι προβληματικά στοιχεία του συμβιβασμού είναι η ιθαγένεια και η γλώσσα. Αναμένουμε, όμως, και το πώς θα έλθει η Συμφωνία στη Βουλή, πώς θα έχουν προχωρήσει στις υποχρεώσεις τους οι γείτονες. Ενδεχόμενες παραβιάσεις συμφωνηθέντων στο κείμενο του Συντάγματος που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα απαιτούν επαγρύπνηση», πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι το κόμμα του έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η πρόσφατη εκδήλωση, όπου ακούστηκαν οι προτάσεις τόσο κομμάτων όσο και νομικών, αλλά και η απάντηση στη σχετική επιστολή που είχε λάβει από τον πρωθυπουργό.

«Γιατί η συζήτηση αυτή οφείλει να γίνεται διακομματικά, σε κλίμα συναίνεσης, μακριά από την πόλωση και τις σκοπιμότητες που δυστυχώς κυριαρχούν. Θα συνεχίσουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες στο δημόσιο διάλογο και στη Βουλή. Για να μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία για μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση, για ένα σύγχρονο Σύνταγμα μίας σύγχρονης Ελλάδας», λέει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

 Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι μια «προοδευτική πολιτική επιβάλλει την προώθηση μιας αυτοδιοίκησης ανεξάρτητης από κόμματα, με δικούς της πόρους και αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να στηρίξει επιλογές που μπορεί να συσπειρώσουν τον προοδευτικό κόσμο και να είναι νικηφόρες, όχι επιλογές κομματικής περιχαράκωσης όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Στην Δημοκρατική Αριστερά αυτό το έχουμε αποδείξει έμπρακτα καθώς οι προτάσεις μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν και προοδευτικές και νικηφόρες σε πολλούς κεντρικούς δήμους της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Χανιά κ.ά.»

 

Επιστροφή στην mobile έκδοση.