LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Παρασκευή 19/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1265η

AR στο συνεργείο αυτοκινήτων, έξυπνοι αισθητήρες στο χωράφι και ακόμη πιο έξυπνο και ασφαλές σπίτι

Print Friendly and PDF
-A +A
AR στο συνεργείο αυτοκινήτων, έξυπνοι αισθητήρες στο χωράφι και ακόμη πιο έξυπνο και ασφαλές σπίτι

Του Γιάννη Γορανίτη

Πιστή στην υπόσχεσή της να ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτόμου τεχνολογίας, η Bosch συνεχίζει να παρουσιάζει νέες λύσεις και να ανανεώνει τις υπάρχουσες με στόχο να εκπληρώσει τον στόχο της βελτίωσης της καθημερινότητάς μας. Το motto της άλλωστε υποδεικνύει ότι η συνδεσιμότητα δεν είναι πια μια επιλογή πολυτέλειας, αλλά μια επιτακτική ανάγκη άμεσα συνυφασμένη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι λύσεις της γερμανικής εταιρείας αξιοποιούνται σε σειρά κλάδων (από το έξυπνο σπίτι και το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο, μέχρι την ευφυή γεωργία και τη βιομηχανία νέας γενιάς) και πολλές από αυτές παρουσιάστηκαν πρόσφατα και στη χώρα μας από τη Bosch Eλλάδας, μέλος του διεθνούς Ομίλου.

Smart home χωρίς όρια

Βασικός πυλώνας του έξυπνου σπιτιού και οποιαδήποτε κτιριακής εγκατάστασης, παραμένει η συνδεσιμότητα στην οποία και βασίζονται τα δύο νέα προϊόντα της Bosch. O έξυπνος θερμοστάτης Εasy Control CT 200, προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, με πρωτοφανείς δυνατότητες και επιλογές. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίζει απ’ όπου κι αν βρίσκεται την επιθυμητή θερμοκρασία για κάθε δωμάτιο ή χώρο (έως 24 ζώνες και 64 σώματα) μέσω ενός εύχρηστου app από smartphone ή tablet. home

Εκτός από τη λειτουργικότητα το προϊόν αυτό είναι ιδιαίτερα ακαλαίσθητο με γυάλινη επιφάνεια σε μαύρο ή λευκό φινίρισμα. Εξάλλου, ο θερμοστάτης ενσωματώνει λειτουργία ανίχνευσης παρουσίας που του επιτρέπει να ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανάλογα με την παρουσία ατόμων στον χώρο – ή να ενεργοποιεί την λειτουργία ECO για βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η νέα λύση για την ασφάλεια κτιρίων όλων των τύπων συνδυάζεται με τους πίνακες της σειράς B&G, που συνδυάζουν τις εφαρμογές συναγερμού εισβολής και πυρκαγιάς. Προσφέρουν τη δυνατότητα διασύνδεσης τόσο με συστήματα ελέγχου πρόσβασης όσο και με τις IP κάμερες για την επόπτευση των χώρων. Μία από τις λειτουργίες του είναι η δυνατότητα streaming εικόνας σε πραγματικό χρόνο, ώστε ο ιδιοκτήτης να έχει άμεσο έλεγχο του τι συμβαίνει στον χώρο. Οι νέοι πίνακες B&G επιτρέπουν τον έλεγχο έως 32 θυρών ελέγχου πρόσβασης και έως 599 σημείων προστασίας, ενώ είναι συμβατοί με υφιστάμενα περιφερειακά, ώστε να επιτρέπεται η εύκολη και προσιτή αναβάθμιση.

Η καινοτομία στο χωράφι

Η νέα είσοδος της γερμανικής εταιρείας στον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, βασίζεται σε σειρά λύσεων που υποστηρίζουν την έξυπνη γεωργία. Το σύστημα «Deepfield Connect Field Monitoring Basic» αποτελείται από αισθητήρες που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία στο χωράφι και καταράφουν διάφορους δείκτες (θερμοκρασία, υγρασία αέρα και εδάφους κ.α.) και λειτουργεί μέσω ενός mobile app. Τα δεδομένα συλλέγονται μέσω της cloud υποδομής της εταιρείας και αποστέλλονται στο κινητό του αγρότη ή του γεωπόνου, προκειμένου να έχει έλεγχο της καλλιέργειας ανά πάσα στιγμή, αλλά και να λάβει προληπτικά μέτρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγετός, καύσωνας κλπ.). field

Πλην της καινοτόμου τεχνολογίας, πρωτοποριακό είναι και το επιχειρηματικό μοντέλο που προτείνει, καθώς είναι συνδρομητικό και επιτρέπει στον εκάστοτε καλλιεργητή να αποκτήσει την εφαρμογή και τους αισθητήρες που χρειάζεται, ενώ η ετήσια συνδρομή μπορεί να διακοπεί κατά βούληση όποτε εκείνος το επιλέξει.

Tech ευφυΐα στους τέσσερις τροχούς

Οι έξυπνες λύσεις της Bosch επεκτείνονται και στον κλάδο της αυτοκίνησης, όπου αξιοποιείται η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Η λύση που παρουσιάστηκε αναμένεται να μεταμορφώσει τις τεχνικές εκπαιδεύσεις αλλά και τις ίδιες τις υπηρεσίες συνεργείου.car

Η σύνδεση του εικονικού με τον πραγματικό κόσμο επιτυγχάνεται μέσω AR, καθώς η πραγματική εικόνα εμπλουτίζεται με πληροφορίες, εικόνες και βίντεο, ώστε να γίνει πιο κατανοητή. Στο συνεργείο, η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει στον μηχανικό να διαπιστώνει ταχύτερα την τεχνική κατάσταση ενός οχήματος, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης, ούτως ώστε να εξοικονομεί χρόνο και να προσφέρει ανώτερη ποιοτικά εργασία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.