LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τετάρτη 03/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1249η

Ολοκλήρωση δεύτερης ημέρας εργασιών συνεδρίου της νεολαίας του ΕΛΚ στην Αθήνα

Print Friendly and PDF
-A +A
Ολοκλήρωση δεύτερης ημέρας εργασιών συνεδρίου της νεολαίας του ΕΛΚ στην Αθήνα

Tο πρωί διεξήχθησαν ομάδες εργασίας με αντικείμενο το πολιτικό πρόγραμμα του YEPP. Έμφαση δόθηκε στους τομείς της οικονομίας, των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της ψηφιακής ατζέντας, της υγείας και του πολιτικού συστήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Οι νέοι επιχειρηματίες κατακτούν την ψηφιακή αγορά», με ομιλητές την κ. Ιωάννα Φωτοπούλου, τον κ. Ευάγγελο Κοτσώνη και τον κ. Αλέξανδρος Νούσιας. Αποσπάσματα από τις εισηγήσεις τους:

Ιωάννα Φωτοπούλου: «Τα εφόδια στο επιχειρείν είναι πρώτον η ευγνωμοσύνη για όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει, δεύτερον οι φίλοι και οι συνεργασίες και τρίτον η αποτυχία. Αν μαθαίνετε μέσα από την αποτυχία θα έχετε την πιο γρήγορη ανάπτυξη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αν μπορούσα να εντοπίσω ένα και μόνο πρόβλημα στην Ελλάδα, αυτό είναι η φορολογία. Πληρώνω τουλάχιστον το 60% των εσόδων της εταιρείας μου σε φόρους. Παρ’ όλα αυτά ήθελα από πάντα να το κάνω! Αγαπώ της επιχειρήσεις! Και η συμβουλή που δίνω στους νέους είναι να κάνουν αυτό που αγαπάνε! Έχετε γεννηθεί νικητές! Πιστέψτε το!

O Ευάγγελος Κοτσώνης, co- founder and CEO της e-satisfaction μίλησε στο πάνελ με θέμα «Young entrepreneurs taking over digital markets”.

Η e-satisfaction, αποτελεί την πρώτη ανεξάρτητη πλατφόρμα που καταγράφει ολόκληρη την εμπειρία διαδικτυακής αγοράς των e-shoppers από την περιήγηση μέχρι την παραγγελία και την παράδοση. Η e-satisfaction επιδιώκει να γίνει μία ευρέως διαδεδομένη και αξιόπιστη πηγή αναφοράς και πληροφόρησης για τους καταναλωτές, καθώς επίσης και ένας πολύτιμος διαδραστικός μηχανισμός feedback και αναφορών για ηλεκτρονικά καταστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κοτσώνης παρουσίασε την πορεία και τις δραστηριότητες της επιχείρησής του, καθώς και αναφέρθηκε στο πώς το Envolve Award Greece βοήθησε τον ίδιο και την ομάδα του να ξεκινήσουν την εταιρεία τους, παρά το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε το 2014. Σε συνέχεια αυτού, τόνισε τη σημασία που είχε ότι βρήκε ανθρώπους να πιστέψουν και να υποστηρίξουν στο εγχείρημά του, δίνοντάς του την ώθηση ώστε να κατακτήσει το εγχώριο e-commerce με καινοτόμες λύσεις.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές στο πάνελ με θέμα «Young entrepreneurs taking over digital markets”.

Το Envolve είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 35 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Νούσιας αναφέρθηκε στο πόσο ελπιδοφόρο είναι το ελληνικό startup οικοσύστημα, το οποίο παρά τις δύσκολες συνθήκες, καταφέρνει συνεχώς να κατακτά ξένες αγορές, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή αξία που προσφέρει το ανθρώπινο δυναμικό. Τέλος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του οργανισμού από την ίδρυσή του το 2012, ο οποίος έχει δημιουργήσει πάνω από 1500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, έχει προσφέρει 4,775,000 ευρώ άτοκης χρηματοδότησης για νέες και νεοφυείς επιχειρήσεις, των οποίων η αξία αποτιμάται σε 97,000,000 ευρώ.

Το απόγευμα οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τα γραφεία του κέντρου start-up «EGG», ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Έλληνες startuppers. Η μέρα ολοκληρώθηκε με το προγραμματισμένο δείπνο εργασίας.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.