LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τετάρτη 10/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1256η

Το δόγμα του Ρασπούτιν της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η προανακριτική για την Υγεία

Print Friendly and PDF
-A +A
Το δόγμα του Ρασπούτιν της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η προανακριτική για την Υγεία

Του Σάκη Μουμτζή

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω διαρροών, έχει προαναγγείλει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας στην δημοσιότητα και τα ονόματα των πέντε πρώην υπουργών που στοχοποιήθηκαν. Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε αυτό το γεγονός με δικονομικούς όρους και το χαρακτήρισε ως ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται πως για την μαρξιστική Αριστερά δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνον δεν πιστεύουν στην φιλελεύθερη δημοκρατία, αλλά αγωνίζονται για να την ανατρέψουν. Η κοσμοθεωρία τους απαιτεί την πλήρη υποταγή της Δικαιοσύνης στις ανάγκες της πολιτικής εξουσίας, καθιστώντας την έτσι ένα ακόμα πολιτικό εργαλείο.

Το αν υπάρχουν στοιχεία ή αν δεν υπάρχουν, ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η ηθική και η πολιτική εξόντωση των αντιπάλων. Είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στην Ιστορία της Αριστεράς και δυστυχώς επιβιώνει ακόμα και σήμερα στα νοσηρά μυαλά των κυβερνώντων και των υποτακτικών τους.

Το είπε ο Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης: «άσκησε την (την δίωξη) και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Πλήρης η απορρόφηση της δικαστικής εξουσίας από την πολιτική. Κατά μιαν εκδοχή αυτό συνιστά συνταγματική εκτροπή, αλλά κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση του Συντάγματος. Αυτό που προέχει είναι να γίνει η δουλειά.

Μα, χωρίς στοιχεία πώς θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή και, το σπουδαιότερο, πώς θα παραπεμφθούν πέντε υπουργοί στο Ειδικό Δικαστήριο; Σιγά τα ωά! Αυτές είναι λεγκαλιστικές αυταπάτες. Για το τι θα γίνει, θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία των βουλευτών, δια ανατάσεως της χειρός. Αποκλειστικό κριτήριο τους το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά πράγματα.

Άλλωστε, το έχουν προαναγγείλει πολλές φορές. Θα βαδίσουμε προς τις εκλογές με παραπομπές και δίκες και ό,τι προκύψει. Μα, σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν είναι εμφανές ότι πρόκειται για πολιτικές διώξεις, τα αποτελέσματα δεν είναι ακριβώς αντίθετα των προσδοκωμένων για τους διώκτες; Τα θύματα δεν κερδίζουν πολιτικούς πόντους στην συνείδηση των πολιτών; Είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει αυτό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;

Φυσικά και το γνωρίζει. Αλλά με συντριπτικά τα δημοσκοπικά ευρήματα, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, δεν έχει πολλές επιλογές. Παροχές και λάσπη. Και επειδή οι παροχές τελούν υπό την έγκριση των δανειστών, μένει η λάσπη που παράγεται σε μεγάλες ποσότητες στα υπόγεια του Μαξίμου.

Καλόν είναι η Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσει το ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής με καθαρά πολιτικούς όρους και να φτάσει την υπόθεση ακόμα και στα ανώτατα κοινοτικά όργανα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψει στον Τσίπρα να γίνει ο Βαλκάνιος Μαδούρο.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς επιτρέπεται να αμφιβάλλει για το πόσο κυνικοί και αδίστακτοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. Σε μια προανακριτική θα κολλήσουν;

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.