LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Σάββατο 20/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1266η

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ν. Βούτσης

Print Friendly and PDF
-A +A
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ν. Βούτσης

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θέλοντας έτσι να δώσει ένα μήνυμα για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών. «Η παρουσία μας σήμερα εδώ και η παρακολούθηση της δίκης υποδηλώνουν σαφέστατα την επιμονή μας ώστε να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν οι συμπολίτες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, εξερχόμενος από το Εφετείο της Αθήνας, όπου προσήλθε σήμερα με αντιπροσωπεία βουλευτών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής, στην αίθουσα του Εφετείου παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Συρίγος, η Αντιπρόεδρος της ίδιας Επιτροπής, κυρία Μαρία Θελερίτη, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής, κύριοι Δημήτρης Γάκης και Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την «αυτονόητη εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξή μας στο δικαιικό σύστημα της χώρας, και ιδιαίτερα προς το Δικαστήριο αυτής της δίκης, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με δεκάδες εκατοντάδες μάρτυρες, σε μια πολυυπόθεση –επιτρέψτε μου την έκφραση– με χιλιάδες αναγνωστέα έγγραφα, πήραμε σήμερα μια αίσθηση του γεγονότος αυτού, προσπάθησε και προσπαθεί για την αναγκαία και κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιτάχυνση αυτής της δίκης».

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Βούτση: 

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ και η παρακολούθηση της δίκης υποδηλώνουν σαφέστατα την επιμονή μας ώστε να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν οι συμπολίτες μας. Δηλώνει επίσης την επιμονή μας στο να στρατευόμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στην πρόσφατη, πριν από μία εβδομάδα, απόφαση με ευρύτατη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του, όπου καταδικάζονται απολύτως, και ζητείται να ληφθούν μέτρα στα κράτη μέλη, όλα τα φαινόμενα που συνεχώς διαχρονικά αναπαράγονται της φασιστικής, ρατσιστικής, ξενοφοβικής βίας. Και όπου, σε αυτή την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γίνεται σαφής αναφορά και στην παρούσα δίκη, η οποία εξελίσσεται αρκετά χρόνια.

Θέλω ευθύτατα να δηλώσω την αυτονόητη εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξή μας στο δικαιικό σύστημα της χώρας, και ιδιαίτερα προς το Δικαστήριο αυτής της δίκης, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με δεκάδες εκατοντάδες μάρτυρες, σε μια πολυυπόθεση –επιτρέψτε μου την έκφραση– με χιλιάδες αναγνωστέα έγγραφα, πήραμε σήμερα μια αίσθηση του γεγονότος αυτού, προσπάθησε και προσπαθεί για την αναγκαία και κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιτάχυνση αυτής της δίκης.

Είμαστε σίγουροι ότι πέραν των δικαστών και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο παίρνει και θα πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε –επαναλαμβάνω– με πλήρη και αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων και των εγγυήσεων του ελληνικού δικαιικού συστήματος να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα αυτής της δίκης.

Πίσω από τη δίκη αυτή, επειδή ζήσαμε και στη Βουλή το ’11, το ’12, το ’13, υπάρχουν άνθρωποι, συγγενείς, συλλογικότητες, υπάρχουν θύματα, θλιβερά γεγονότα τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι, και όχι μόνο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπάρχει πλήθος γεγονότων που σφράγισαν μια εποχή και που σήμερα, μερικά χρόνια μετά, εκφράζεται το θράσος απ’ ορισμένες πλευρές, μέσα από δυνάμεις που βοηθάνε στο να υπάρχει ένας προϊών εκφασισμός μέσα σε ένα μικρό, ευτυχώς, τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, να επανέρχονται σε τέτοιες βίαιες ενέργειες.

Άρα η παρουσία μας εδώ είναι μια παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση, σε κλίμακα Ευρώπης και βεβαίως της χώρας μας. Υποδηλώνει ακριβώς την απόφασή μας να μη συνεχίζουν να επωάζονται, και κάποια στιγμή να σπάσουν και να βγουν ό,τι βγαίνουν από εκεί μέσα, τα αυγά του φιδιού. Ήμασταν και είμαστε παρόντες μαζί με όλον τον ελληνικό δημοκρατικό λαό. Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.