LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Δευτέρα 22/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1268η

Ν. Παππάς: Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly and PDF
-A +A
Ν. Παππάς: Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία και θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από την οικονομία,δήλωσε o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ισχυριζόμενος ότι «παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης».

Μιλώντας στο OPEN, ο Ν. Παππάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα», θεωρώντας ότι οι δημοσκοπήσεις «έχουν υπάρξει πεδίο λαθροχειριών και πεδίο συστηματικών λαθών». Ενώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ξεκαθάρισε: «Με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη δεν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε επειδή θα είναι στην αντιπολίτευση και επειδή υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο υπουργός έκανε λόγο για «ώριμες» συνθήκες και «αναγκαία» αναθεώρηση. Στις προς αναθεώρηση διατάξεις, πήρε θέση λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνει κουβέντα επί της ουσίας για το αν θα έχουμε θεσμοθετημένα αναλογικότερο σύστημα, πιο λειτουργικές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, αν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών».

«Ανεξάρτητα από τη φιλελεύθερη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στα υπόλοιπα ζητήματα, στο ζήτημα περί ευθύνης Υπουργών θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία» είπε και πρόσθεσε ότι «η υποχρέωση μας να πέσει άπλετο φως στο τι έχει συμβεί στη χώρα, είναι στον ίδιο καμβά για το πώς θα θωρακίσουμε την πολιτική λειτουργία, ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα». Και εν συνεχεία, «τα μεγάλα ποσά δεν είναι αυτά που διοχετεύτηκαν σε αξιωματούχους για να αποσπαστούν συμβόλαια, ήταν τα ποσά των υπερτιμολογήσεων στα συμβολαίων. Εκεί είναι ο μεγάλος όγκος σπατάλησης χρημάτων».

Για τις συντάξεις σημείωσε πως «όπως φαίνεται από τα δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα κοπούν», και επικαλέστηκε τη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο οποίος «ξεκαθάρισε πως δεν τους αφορά τι συμβαίνει στην Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί ότι «το ΔΝΤ ήταν ο θεσμός του οποίου τις εκτιμήσεις χρησιμοποίησαν κάποιοι και εντός Ελλάδας, εκτιμήσεις που ήταν λανθασμένες».

Στην ερώτηση για το Μακεδονικό, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών κάνει τους γείτονές μας να δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία». Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «για πρώτη φορά, καθώς περνάει ο χρόνος, τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι βουλευτές του μπορούν πειστούν πως η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα».

Στα θέματα του Υπουργείου του, τέλος, και πρώτα για τις τηλεοπτικές άδειες είπε χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και εμείς και κάθε Έλληνας πολίτης. Από το 1989 υπήρχε μία γκρίζα ζώνη. Πλέον είναι καλύτερη η κατάσταση, με προστασία των θέσεων εργασίας με καθαρό τοπίο, με αδειοδοτημένα κανάλια», ενώ «η Πολιτεία από την πλευρά της θεσπίζει και οπτικοακουστικά κίνητρα, τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί τα κανάλια». Κλείνοντας, παρατήρησε για τις δύο άδειες ότι «ο νόμος είναι σαφής. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, άρα θα υπάρξει διαδικασία δημοπράτησης».

Τέλος, για την ΕΡΤ, επεσήμανε ότι ο θόρυβος γύρω από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κατά τη γνώμη του «αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται». Και, τέλος, εξήγγειλε την ίδρυση, εντός του χρόνου, δύο θυγατρικών: η μία θα ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη και η άλλη με τις οπτικοακουστικές παραγωγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.