LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Παρασκευή 19/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1265η

Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ

Print Friendly and PDF
-A +A
Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ

 

“Δεν υπάρχουν στηρίγματα για αυτή την κυβέρνηση. Από αυτή τη Βουλή δε μπορεί να προκύψει άλλη πλειοψηφία η οποία να έχει προοδευτικό πρόσημο και να μπορεί να σταθεροποιήσει τη χώρα” η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ξεκαθάρισε: “Δεν υπάρχει σωσίβιο για αυτή την κυβέρνηση στο ΚΙΝΑΛ”.

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση της για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και ειδικά ως προς το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “δε μπορεί να μείνει έξω από την επόμενη εθνική προσπάθεια και να πετάει πέτρες".

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων. «Περιέκοψαν όλες τις συντάξεις. Κόβουν τις παλιές συντάξεις και τώρα έρχονται και λένε ότι από αυτά που συμφώνησαν, μάλλον, θα γλιτώσουν τη μία περικοπή. Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους!» τόνισε η κ. Γεννηματά, ζητώντας ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου.

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις συντάξεις από εδώ και πέρα. Πρέπει να ξανά βρουν οι συνταξιούχοι την αξιοπρέπειά τους» συμπλήρωσε.

Υπερασπίστηκε επίσης το έργο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας: “Οι καλύτερες μέρες που έζησε ο λαός σε αυτό τον τόπο ήταν με το ΠΑΣΟΚ”.

Προκάλεσε δε το ΣΥΡΙΖΑ: “Αφού ευνοεί ο νόμος σας για τις δημοτικές εκλογές τις συνεργασίες κατεβάστε παντού υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν το κάνουν έρχονται πίσω μας ουρά”.

Η κ.Γεννηματά έκανε λόγο για ετερόκλητο συνεταιρισμό Τσίπρα- Καμμένου, που τρίζει. “Ακουσα χθες τον κ.Κοτζιά να λέει ότι δεν ήξερα πως στο εμείς περιλαμβάνεται και ο κ.Καμμένος. Δεν ήξερε δε ρώταγε; Το εμείς περιλαμβάνει αποκλειστικά τον κ.Καμμένο, όλοι οι άλλοι είναι αποκλειστικά για κατανάλωση ας το καταλάβουν” είπε.

“Οσο προχωράμε προς τις εκλογές οι επιδιώξεις τους είναι πολιτικά αποκλίνουσες, η Ελλάδα όμως δε μπορεί να ζημιώνεται άλλο, για αυτό έχουμε πει ότι ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η συμμαχία αυτή δεν πρέπει να αντέξει πολύ για το συμφέρον του τόπου” πρόσθεσε.

“Ρωτήστε τον κ.Τσίπρα εάν εκβιάζεται από το κ.Καμμένο Γιατί τα ανέχεται όλα αυτά Γιατί παρακολουθούσε ως διαιτητής όλη αυτή τη συνομιλία. Γιατί κράτησε τον κ.Καμμένο και έδιωξε έναν από τους στενότερους του συνεργάτες;

Έκανε λόγο για εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ, που απογοητεύει κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

Αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ πριν από λίγους μήνες με στόχο να συμφωνήσουν τα κόμματα σε ορισμένες ρυθμίσεις. “Μας γύρισε την πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας απάντησε ποτε” είπε και αναρωτήθηκε εάν πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας θέλει να κάνει πραγματικά προοδευτικές αλλαγές.\

Αναφερόμενη στη χθεσινή εισβολή μαθητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, η κ. Γεννηματά είπε ότι “περιμένω να δω τον πρύτανη να σηκώνει το ανάστημα του” είπε επίσης  και υποστήριξε ότι: “Σήμερα ο κόσμος δε νιώθει ασφαλής πουθενά ούτε στα πανεπιστήμια”.

Σχετικά με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε: “Εμείς έχουμε πεί όλα στο φως και δεν το αλλάζω για κανένα. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη, θα κάνει το έργο της, δε θα λάβει υπόψη της ότι λενε υπουργοί της κυβέρνησης για να κερδίσουμε εκλογές κάποιον πρέπει να βάλουμε φυλακή”.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.