LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τρίτη 16/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1262η

Ξεκινά ο «χορός» των κατασχέσεων υπέρ επενδυτών στη Folli Follie

Print Friendly and PDF
-A +A
Ξεκινά ο «χορός» των κατασχέσεων υπέρ επενδυτών στη Folli Follie

Απόφαση που ανοίγει το «χορό» των διεκδικήσεων κατά περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie από την πλευρά των μετόχων για βλάβη που έχουν υποστεί εξέδωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη.

Πιο αναλυτικά, η κα Κατινιώτη, ύστερα από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρείας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο, έλαβε απόφαση για προσωρινή διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ.

Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κλπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική δικαίωση επενδυτών που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τοποθετήσεις σε μετοχές και προθεσμιακά συμβόλαια της Folli Follie, ενώ είναι μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο και δημιουργεί δεδικασμένο για να προχωρήσουν και άλλοι επενδυτές σε παρόμοιες διεκδικήσεις.

Η απόφαση θα στραφεί προφανώς σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie και των επτά μελών της διοίκησης, καθώς ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρείας και των μελών του δ.σ.

Οι προσφεύγοντες είναι οι κ.κ. Παντελής Τσίτος, Αλέξανδρος Τσίτος και Βασίλειος Ζωναράς, καθώς και η εδρεύουσα στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (Republic of Marshall Islands) αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DRUMS FINANCE INC.»

Η απόφαση στρέφεται κατά της "FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" όπως εκπροσωπείται νόμιμα και κατά των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί δύο φορές τους περασμένους μήνες, ενώ κατά τη σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας για να δοθεί νέα αναβολή.

Μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των επενδυτών υποστηρίζεται ότι:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν γνωρίζαμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Ομίλου της 1ης καθής (σ.σ. δηλαδή της Folli Follie), δεν θα είχαμε προβεί στις ανωτέρω τοποθετήσεις μας στη μετοχή της, την οποία θεωρούσαμε ως από τις πλέον αξιόπιστες μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, αλλά θα είχαμε προβεί σε επένδυση σε άλλους τίτλους αποδεδειγμένης φερεγγυότητας και δεν θα είχαμε ζημιωθεί.

Για την επενδυτική μας απόφαση να αγοράσουμε μετοχές και συμβόλαια επί της μετοχής της 1ης καθής εταιρίας και να μην προβούμε σε πωλήσεις αυτών, πεισθήκαμε από τις (ψευδείς, όπως αποδείχθηκε) δηλώσεις των καθών, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν ότι ο Όμιλος είχε παρουσιάσει ψευδείς οικονομικές καταστάσεις και ότι είχε εξαιρετικά μειωμένη ρευστότητα, με δηλώσεις τους στον τύπο διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου, αν δε δεν είχε ξεκινήσει (έστω καθυστερημένα) τη σχετική έρευνα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εάν δεν είχε ξεκινήσει η Εισαγγελική Έρευνα, θα βρισκόμασταν ακόμη στο σκοτάδι....».

Διαβάστε ακόμα:

- Αίρεται η προσωρινή προστασία της Folli Follie από τους πιστωτές

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.