LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Κυριακή 21/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1267η

Α. Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά - Με τη δική του γραμμή στο εσωτερικό ο Καμμένος

Print Friendly and PDF
-A +A
Α. Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά - Με τη δική του γραμμή στο εσωτερικό ο Καμμένος

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι ο Π. Καμμένος μπορεί να έχει τη δική του γραμμή στο εσωτερικό της χώρας, αλλά όχι στο εξωτερικό όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση δίνοντας άλλοθι στη διγλωσσία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα δώσει τη δημοσιότητα στην επιστολή διότι έχει την ένδειξη «αυστηρώς προσωπική». Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν την έχει διαβάσει και ότι βρίσκεται σφραγισμένη στο γραφείο του όπου έφτασε αφού αυτός είχε αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής σημείωσε πως «δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται προσωπικά σε εμένα».

Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία το περιεχόμενο της περιλαμβάνει σημεία που δύναται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Κοτζιά δείχνει και την πρόθεσή του να μη σηκώσει τους τόνους και να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα που άνοιξε και προκάλεσε σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνησή του.

Μίλησε για σπουδαίο έργο από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών σημειώνοντας πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη στο υπουργείο ενώ του απέδωσε την έμπνευση ως προς στρατηγικές στις διεθνείς σχέσεις τις οποίες στην πορεία υλοποίησαν μαζί.

Ταυτόχρονα όμως ο πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει ένα βημα πίσω και σε αυτά που δήλωσε χθες έξω από το Μαξίμου αφού η αναφορά του στο ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κινηθεί εκτός της εθνικής γραμμής σε θέματα που αφορούν την στρατηγική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που είχε εκληφθεί ως μήνυμα στο Πάνο Καμμένο είχε τελικά αστερίσκους.

Αστερίσκους σύμφωνα με τους οποίους ο Πάνος Καμμένος μπορεί να έχει τη δική του στρατηγική στο εσωτερικό της χώρας όχι στο εξωτερικό. Με λίγα λόγια του επιτρέπει τη διγλωσσία να λέει άλλα εντός και άλλα εκτός της χώρας και να αλλάζει κατά το δοκού το καπέλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας με αυτό του προέδρου των ΑΝΕΛ. 

«Για το Brexit, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή, με την ΕΕ είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, κινείται επί ξυρού ακμής», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου.
 
Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες του διαπραγματευτή της ΕΕ, Μ. Μπαρνιέ, και θεωρεί πως υπάρχουν τρόποι για να βγούμε από το αδιέξοδο χωρίς να διολισθήσουμε σε επικίνδυνους δρόμους. «Εάν τεθεί επισήμως θέμα παράτασης της μεταβατικής περιόδου, ώστε να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, η Ελλάδα προτίθεται αυτό το αίτημα να το υποστηρίξει», είπε.

Αναφορικά με τα θέματα που συναρτώνται με την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ η τακτική των καθυστερήσεων και αναβολών στις οποίες επιδίδεται η ΕΕ, είναι σε βάρος της Ευρώπης, της αξιοπιστίας των πολιτικών ηγεσιών και των λαών.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.