LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Κυριακή 14/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1260η

Ο Ν. Κοτζιάς πετάει το γάντι στον Αλ.Τσίπρα: Αν θέλει ας δημοσιεύσει την επιστολή παραίτησης

Print Friendly and PDF
-A +A
Ο Ν. Κοτζιάς πετάει το γάντι στον Αλ.Τσίπρα: Αν θέλει ας δημοσιεύσει την επιστολή παραίτησης

Έχοντας διαπιστώσει ότι επιχειρείται η αποδόμησή του μέσα από δηλώσεις που έκαναν λόγο για «ακατανόητη» παραίτηση που δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δείχνει τις προθέσεις του στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις πλευρές.

Μετά η συνεδρίαση της κίνησης Πράττω, επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος, πέταξε επί της ουσίας το γάντι κατευθείαν στον πρωθυπουργό τον οποίο κάλεσε «αν θέλει να δημοσιοποιήσει την εννέα σελίδων παραίτησή του για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι πολιτικά ακατανόητη η παραίτησή μου». 

Με τον τρόπο αυτό βάζει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να σταματήσουν οι σε βάρος του αναφορές από κορυφαία μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν παρέλειψε να εκφράσει την απορία του για τον σε βάρος του «οχετό» ύβρεων όπως είπε  που ακολούθησαν της παραίτησής του 

«Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του» σημείωσε  τότε «τον υβρίζουμε». Πίσω από τους υβριστές «υπάρχει ανηθικότητα» είπα και πρόσθεσε πως με τον τρόπο αυτό «δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα»

Χωρίς να κατονομάσει τα στελέχη που άφησαν υπονοούμενα έδειξε προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου τον Πάνο Σκουρλέτη, οι οποία εμφανίσθηκαν δημοσίως να δηλώνουν πως δεν κατανοούν τον λόγο της παραίτησής του υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν ήταν πολιτικός.

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι με τον τρόπο αυτό αφέθηκαν υπονοούμενα για τα όσα ειπώθηκαν περί κακοδιαχείρισης στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και πέρασε στην αντεπίθεση δείχνοντας διατεθειμένος να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω.

Ο πρώην υπουργός έστρεψε τα βέλη του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας σημειώνοντας πως οι ενέργειές του εκτός Ελλάδος εκφεύγουν της εθνικής γραμμής και στέλνοντας μήνυμα ξεκαθάρισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να δημοσιοποιείται η χρήση των απόρρητων κονδυλίων που έχουν τα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς θεωρεί πως η προσπάθεια να χαρακτηριστική μη πολιτική η παραίτησή του προέρχεται από συγκεκριμένα κέντρα και έχει ως στόχο την αποδόμησή του, ενώ τα υπονοούμενα ως προς τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ επιδιώκουν να τον πλήξουν και ηθικά για αυτό και ομιλεί ανοιχτά για ύβρεις.

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται  αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να κλείσει με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ενω εξακολουθεί να θεωρεί ότι έμεινε ακάλυπτος συνδέοντας μάλιστα τις εξελίξεις με την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών και τη στάση του Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει προς την πλευρά συγκεκριμένων υπουργών, όπως ο Ευκλειδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς, που κράτησαν αποστάσεις κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και της κόντρας που είχε με τον Πάνο Καμμένο.

Θεωρεί πάντως βέβαιο ότι στο θέμα που ανέκυψε μεταξύ του ιδίου και του Πάνου Καμμένου υπήρξε μια ζυγαριά με την οποία ζυγίστηκαν τα υπερ και τα κατά ως προς το ποιος θα υποστηριχθεί. Γνωρίζει, οπως αναφέρει σε συνομιλητές του, ότι τόσο οι υπουργοί όσο και τα στελέχη και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θέσει ως στόχο πλέον να φτάσει η κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τη ψήφιση του προυπολογισμού και την διανομή μερισμάτων και επιδομάτων σε συνδυασμό με μια απόφαση που θα συνδέεται με την μη περικοπή των συντάξεων.

Ως εκ τούτου η παραμονή στην Κυβέρνηση του Πάνου Καμμένου κρίθηκε ως πιο απαραίτητη σε σχέση με τη δική του, δεδομένου ότι η συμφωνία των Πρεσπών δείχνει να έχει κολλήσει στις διαδικασίες της Βουλής των Σκοπίων.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.