LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Δευτέρα 08/10/18
3ος χρόνος, ημέρα 1072η
Print Friendly and PDF
-A +A
BLACK BOX
Πέμπτη
04
Οκτωβρίου

- Υπάρχουν μετοχές στο ΧΑ που δεν παρασύρονται από το γενικότερο κλίμα κι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών; Ναι υπάρχουν, αποδείχθηκε περίτρανα στη χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με ονοματεπώνυμα: ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ +3,87%, Τιτάν +2,40%, Μυτιληναίος +1,66%. Αξιοσημείωτη και η αντίδραση στις μαζικές ρευστοποιήσεις των μετοχών της Αlpha κατ' αρχήν και την Εθνικής δευτερευόντως. Οι ξένοι επενδυτές δεν στρέφουν την πλάτη σε όλο το Χρηματιστήριο.

- Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ακόμη κι αν προσωρινά κατασιγάσουν, θα επανέλθουν σύντομα όσο δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα στην αγορά για τα γενικότερα θέματα και ειδικότερα για τις τράπεζες. Η σφοδρότητα του μαζικού ξεπουλήματος στις τράπεζες πέρασε σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι χθες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν, ενώ αντιθέτως της Ιταλίας μειώθηκαν. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνον τραπεζικό...

- Σημειώστε πως μεγάλη ζημιά στη γενικότερη εικόνα του ελληνικού Χρηματιστηρίου κάνει η υπόθεση της ΔΕΗ και της  αποκάλυψης ότι το 2017 εκδόθηκαν εσφαλμένες οικονομικές καταστάσεις, για να το διατυπώσουμε όσο είναι δυνατόν πιο κομψά. Μετά την Folli Follie, η υπόθεση της ΔΕΗ είναι ότι το χειρότερο.

- Πάντως επειδή οι τράπεζες είναι της μόδας, σημειώστε πως το 2019 θα  είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά. Με βάση τον ισολογισμό του 2019 θα γίνουν το 2020 τα επόμενα stress test.

- Σε νέα διαδικασία προχωρεί η ΜΙG για την πώληση του Χίλτον της Λευκωσίας. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφερόμενος και η δουλειά μπορούσε να κλείσει, αποφασίστηκε να επαναληφθεί η διαδικασία. Η συγκεκριμένη είδηση αρχικά ηχεί κάπως περίεργα, αλλά πρέπει να τη διαβάσετε θετικά. Αν μάλιστα το ψάξετε σε βάθος, θα διαπιστώσετε πως κάποιοι είναι σωστοί επαγγελματίες.

- Και αφού είμαστε στα νέα της MIG, η στήλη πληροφορείται ότι επήλθε συμφωνία για να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο υιός του Θεόδωρου Τζώρτζη ή δικηγόρος της επιλογής του. Δεδομένης της συμμετοχής στο Δ.Σ. της MIG στελεχών και προσώπων που εκφράζουν τα συμφέροντα της  πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς, θα έχουμε μια ιδιάζουσα συγκατοίκηση καθώς η τράπεζα μόλις τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση ακινήτου στην Κηφισιά το οποίο λειτουργεί ως εκθετήριο της ALCO που ανήκει στην οικογένεια Τζώρτζη αλλά και του  εργοστασίου της ALCO στον Ασπρόπυργο, έναντι οφειλής 13,5 εκατ. ευρώ. Οι δικηγόροι της ALCO είχαν τότε «παγώσει» τη διαδικασία, ασκώντας ανακοπή κατά του κατασχετηρίου. Τώρα στο Δ.Σ. θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν φιλικές απόψεις.

- ΙΒG: Τα παιδιά της Fosun, λέει, δεν έχουν ενημερωθεί -επισήμως η ανεπισήμως, εγγράφως ή προφορικά, ότι η παράταση του ενός μηνός που ζήτησαν δεν έγινε δεκτή. Όπα...

Επιστροφή στην mobile έκδοση.