LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τετάρτη 17/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1263η

Τα «χτυπήματα» Μητσοτάκη εκεί που ο Τσίπρας «πονάει»

Print Friendly and PDF
-A +A
Τα «χτυπήματα» Μητσοτάκη εκεί που ο Τσίπρας «πονάει»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν ήταν λίγες οι φορές μέχρι σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναδείκνυε ως αιχμή της επικοινωνιακής και όχι μόνο πολιτικής της, την λεγόμενη κοινωνική ευαισθησία της αριστεράς σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της καθημερινότητας. Από τον τρόπο που η «αριστερή» προσέγγιση διαχειριζόταν το προσφυγικό μέχρι την αντίληψη που είχε περί ανεξαρτησίας του τύπου.

Ποιος δε θυμάται τους «πύρινους» λόγους υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου υπέρ της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και την άποψη που είχε υιοθετήσει ουκ ολίγες φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πως η κυβέρνηση της αριστεράς διαχειρίζεται πολύ πιο σωστά την ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Ποιος δε θυμάται επίσης την σκληρή κριτική που είχε ασκήσει η τότε αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Σαμαρά για το πρόσφυγες και κυρίως για τους χώρους υποδοχής τους.

Όλα αυτά αναμφίβολα στο μυαλό ορισμένων εντός του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούνταν ως προνομιακό πεδίο για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά όμως μέχρι...χθες. Μια απλή περιγραφή των όσων συμβαίνουν σήμερα στην Μόρια αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς απέτυχε να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με άλλα λόγια απέτυχε να διαχειριστεί ένα κομμάτι, το οποίο πολλοί μέσα στην αριστερά το χαρακτήριζαν ως δικό τους γήπεδο, ως κομμάτι της δικής τους ατζέντας.

Αυτή την, εκ των πραγμάτων, αποτυχία έχει βάλει στο στόχαστρο της η αξιωματική αντιπολίτευση και βήμα βήμα επιδιώκει την επικοινωνιακή ανάδειξή της. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δε χαρακτηρίζεται η προσωπική δήλωση και μάλιστα μπροστά στον τηλεοπτικό φακό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλησε να «ξεγυμνώσει» την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής για τους πρόσφυγες.

«Όσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και η ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δις ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλοντας να «χτυπήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ στο δικό του γήπεδο ή τουλάχιστον σε αυτό που ορισμένοι θεωρούσαν δικό του.

Η επιλογή αυτή έχει αποτυπωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες. Η αρχή έγινε από την συνέντευξη τύπου του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όταν και αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Η συνέχεια δόθηκε κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αυστρία, όπου επέκρινε την κυβέρνηση ειδικά για το ζήτημα της διαχείρισης των σχετικών κονδυλίων.

Φαίνεται όμως ότι τα «χτυπήματα» στην δήθεν αριστερή ατζέντα από την ΝΔ δε σταματούν εκεί. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δήλωση του για την σύλληψη των δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

«...Η κυβέρνηση αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική, το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για την σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους, η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβητώντας στην πράξη όσους θεωρούν ότι η προστασία της ελευθεροτυπίας αποτελεί «αριστερό» μονοπώλιο.

Σύμφωνα με συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη στο liberal.gr βασικό ρόλο σε όλη αυτήν την αποτυχία του κ. Τσίπρα παίζει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος προχωρά σε δικές του κινήσεις εκθέτοντας το Μαξίμου και αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια της κυβέρνησης συνολικά.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.