LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Πέμπτη 18/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1264η

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τον «καυγά» Κοτρώτσου - Αλαφογιώργου για τις δαπάνες της ΕΡΤ

Print Friendly and PDF
-A +A
Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ τον «καυγά» Κοτρώτσου - Αλαφογιώργου για τις δαπάνες της ΕΡΤ

Τη σκυτάλη από τις καταγγελίες του  Αντώνη Αλαφογιώργου σχετικά με τα κόστη των παραγωγών της ΕΡΤ παίρνει η Νέα Δημοκρατία, με την αρμόδια τομεάρχη Άννα Ασημακοπούλου να καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά.

Η κυρία Ασημακοπούλου στηλιτεύει το γεγονός ότι ενώ «ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Παππάς, πανηγυρίζει για τη δήθεν άψογη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις χθεσινές αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε., στις οποίες γίνεται αναφορά στο ρόλο του Υπουργού ΨΗΠΤΕ και έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα».

Συνεπώς ερωτά τον υπουργό με ποιον τρόπο διασφαλίζονται η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα, η μεγιστοποίησης της σχέσης κόστους οφέλους και η διαφάνεια από πλευράς Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και από τον αρμόδιο Υπουργό όσον αφορά στις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε.. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον: Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Θέμα: «Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής εξωτερικών και μεικτών παραγωγών από την ΕΡΤ Α.Ε.».

Στην από 7.4.2017 ερώτηση που είχαμε καταθέσει προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ σχετικά με τα κριτήρια επιλογής από την ΕΡΤ Α.Ε. εξωτερικών και μεικτών παραγωγών καθώς και σχετικά με τα κριτήρια ανανέωσής τους, ο Υπουργός μας απάντησε, ότι «Οι παραγωγές επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης, με κριτήριο το βαθμό στον οποίο συμβάλλουν στην ενημέρωση, μόρφωση και στην ψυχαγωγία των πολιτών-τηλεθεατών, καθώς και το βαθμό ανταπόκρισης στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική και πολιτιστική αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μικτές παραγωγές, παράγοντας καθοριστικής σημασίας, πέραν των ανωτέρω, για την ανάθεση είναι η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω τεχνικών διευκολύνσεων και άλλων υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει η ΕΡΤ για την πραγματοποίηση της παραγωγής.».

Επειδή στην παραίτηση του το Μάιο 2018 ο  πρώην γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κ. Μιχαλίτσης αναφερόμενος στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ισχυρίζεται, πως έχει «υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό», πως έχει «ξεδοντιάσει την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη», πως «αδιαφορεί συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου» και πως «σχεδίασε αδιαφανώς και ενέκρινε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονόμασε “νέο Οργανόγραμμα” που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία­­­­ μας στον προηγούμενο αιώνα». 

Επειδή ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γιώργος Θαλασσινός σε πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του το Σεπτέμβριο 2018 αναφέρει μεταξύ άλλων για την ΕΡΤ Α.Ε. : «Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».».

Επειδή σε πρόσφατες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων της ΕΡΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ως προς το περιεχόμενο και το ύφος τους ουδόλως συνάδουν με το πρότυπο μιας σύγχρονης και χρηστής ευρωπαϊκής δημόσιας τηλεόρασης, έγινε αναφορά στο ρόλο του Υπουργού ΨΗΠΤΕ και έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα σχετικά με τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε..

Ερωτάται εκ νέου ο κ. Υπουργός, με ποιον τρόπο διασφαλίζονται η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα, η μεγιστοποίησης της σχέσης κόστους οφέλους και η διαφάνεια από πλευράς Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και από τον αρμόδιο Υπουργό όσον αφορά στις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ Α.Ε..

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου»

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.