LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Πέμπτη 18/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1264η
Print Friendly and PDF
-A +A
BLACK BOX
Πέμπτη
13
Σεπτεμβρίου

- Τέτοια οργάνωση και συντονισμός στις παρακάμαρες της εξουσίας δεν έχει υπάρξει ξανά. Η πρώτη φορά αριστερά βαδίζει μεθοδεύοντας κατάλληλα τις κινήσεις για να χειραγωγήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

- Επιβεβαιώθηκαν χθες τα όσα φημολογούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα για διώξεις που έρχονται σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων. Αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, το μενού περνά τώρα στο επόμενο πιάτο που είναι ορισμένες ατομικές-στοχευμένες διώξεις για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις μέχρι το επόμενο ομαδικό πιάτο, που θα έρθει με τη Novartis.

- Τι κρατά η στήλη από τα αποτελέσματα εξαμήνου της Μυτιληναίος; Τα μεγέθη που παρουσίασε επιβεβαίωσαν την αλλαγή κατηγορίας του ομίλου μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό. Δηλαδή στη χρήση 2017 δεν συνέβη κάτι το εξαιρετικό και πρόσκαιρο, αλλά οικονομικές επιδόσεις με επαναληπτικότητα στις επόμενες  χρήσεις και μάλιστα με αύξηση των ΕΒΙDTA. Επίσης ο όμιλος μείωσε κατά 48,1 εκατ. τον καθαρό δανεισμό. Την πολιτική περιορισμού της δανειακής εξάρτησης είχε εφαρμόσει σταθερά ο όμιλος τα τελευταία χρόνια και συνήθως αποτελεί ένδειξη ότι κυοφορείται επιχειρηματική κίνηση μεγάλης κλίμακας.

- Τελικά όπως τα λέγαμε χθες εξελίχθηκαν τα πράγματα με την υπόθεση της Folli Follie. Για ένα δίμηνο ξεχάστε τις όποιες ουσιαστικές ενέργειες. Στο μεταξύ το σοβαρό πρόβλημα της Folli Follie  είναι ότι η ασπίδα του άρθρου 106 είναι πολύ βαριά. Τη θωρακίζει από τις απαιτήσεις των πιστωτών, αλλά ταυτόχρονα κάνει όλους τους προμηθευτές πολύ προσεκτικούς με τις συναλλαγές τους. Ζητούν από την Folli Follie μετρητά, προεξοφλήσεις και άλλα τέτοια ανάλογα, που πρέπει να καλυφθούν με ίδια κεφάλαια, καθώς η Folli Follie είναι αποκλεισμένη από κάθε μορφής χρηματοδότηση τρίτων.  

- Πόσο ακόμη λοιπόν μπορεί να αντέξει η Folli Follie τη λειτουργία σε καθεστώς πολιορκίας; Κάποιοι λένε δύο μήνες ακόμη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως είναι μάλλον αισιόδοξη πρόβλεψη. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο μπορεί να αντέξει ακόμη. Στην Ελλάδα ο χρόνος αδράνειας είναι συνήθως πολύς. Όμως το σήριαλ Folli Follie με την επίθεση του QCM ξεκίνησε στις 3 Μαΐου, συνεπώς έχει συμπληρώσει ήδη τέσσερις μήνες…

- Έντονες υπόγειες διεργασίες είναι σε εξέλιξη σε σχέση με την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν.

- Εκτός απροόπτου την Παρασκευή θα αποχωρήσουν από την Αθήνα τα παλικάρια της Τρόικας, για να συντάξουν την έκθεσή τους. Σημειώστε πως η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση ελέγχου πρέπει να υπογραφεί και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σαν να μην πέρασε ούτε μια ημέρα…

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.