LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Δευτέρα 22/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1268η

Κ. Καραμανλής:: «Η ΝΔ ποτέ δεν πετροβολούσε την Αριστερά»

Print Friendly and PDF
-A +A
Κ. Καραμανλής:: «Η ΝΔ ποτέ δεν πετροβολούσε την Αριστερά»

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που νομιμοποίησε το ΚΚΕ και έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση» υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής εξηγώντας αφενός ότι, «η ΝΔ ποτέ δεν πετροβολούσε την Αριστερά», αφετέρου ότι, «το κεντρικό δίλημμα σήμερα δεν είναι δεξιά-αριστερά, αλλά υπευθυνότητα ή λαϊκισμός».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, ως μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένει πιστός στο δόγμα "τάξιμο μέχρι τελικής πτώσεως"» και επιπλέον, σημειώνει ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει μεθοδικά φτωχοποιήσει της μεσαία τάξη και συστηματικά έχει υπερφορολογήσει τους πάντες και τα πάντα».

Αναφέρει δε ότι μόλις πέρσι, ο κ.Τσίπρας και πάλι από τη ΔΕΘ, έταξε «αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» και τελικά έβαλε 1 δισ. νέους φόρους. Πριν λίγα χρόνια, από το ίδιο βήμα, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, 13ο μισθό...», και προσθέτει: «Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, καλούμαστε να καταβάλουμε περί τα 5,5 δισ. για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, άμεσους και έμμεσους φόρους. Ποιον λοιπόν μπορούν να κοροϊδέψουν, όταν από τη μια υπόσχονται για άλλη μια φορά «λαγούς με πετραχήλια» κι από την άλλη αναγκάζουν ξανά τα εξαντλημένα νοικοκυριά να ματώσουν;»

Χαρακτήρισε «κατάντια για τη χώρα και προσβολή για τους συνταξιούχους, όλη αυτή η φημολογία που ξεκινά μέσα από το ίδιο το Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση έχει βγάλει στο παζάρι τις συντάξεις με διάφορα ανταλλάγματα». «Και δεν καταλαβαίνω, αφού μας λένε ότι δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, με ποιον και γιατί υποτίθεται ότι παζαρεύουν;» διερωτήθηκε και υπενθύμισε το γεγονός ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου είναι πολιτική επιλογή και παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο νόμος αυτός, σας θυμίζω, μείωσε τις νέες κύριες συντάξεις έως και 30%, μείωσε τις συντάξεις χηρείας σε εξευτελιστικά επίπεδα, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές και, βέβαια, προβλέπει νέες περικοπές συντάξεων. Σήμερα που μιλάμε, 1,16 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη 364 ευρώ. Η δήθεν φιλολαϊκή κυβέρνηση έχει τσακίσει τους συνταξιούχους, δηλαδή τους κατ' εξοχήν μη προνομιούχους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το «τι περιμένει να ακούσει ο πολίτης δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ», ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει: «Όχι μεγάλα λόγια. Όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Λίγα πράγματα και μετρημένα» προσθέτοντας, επίσης, ότι «αυτή, άλλωστε, είναι η κυρίαρχη πολιτική παράδοση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως σήμερα».

Σχετικά με το ονοματολογικό και με αφορμή το δημοσίευμα στα Wikileaks, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή αμύνθηκε σθεναρά υπέρ της Μακεδονίας μας».

Τέλος, σχολιάζοντας την άποψη ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι οι «καραμανλικοί» στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζει τη συζήτηση «ούτε καν καφενειακή, απλώς γραφική» και επισημαίνει: «Φαίνεται ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν στα πάντα και το μόνο που τους ενώνει είναι το μίσος για τον Καραμανλή».

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.