LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τρίτη 23/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1269η

«Εργαλειοποιούν το ψέμα για ψηφοθηρικούς λόγους»

Print Friendly and PDF
-A +A
«Εργαλειοποιούν το ψέμα για ψηφοθηρικούς λόγους»

Οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα πριν καν αυτός τις κάνει τονίζει ο βουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο liberal.gr υποστηρίζοντας ότι όλα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αποτελούν «ύστατη προσπάθεια να σωθεί από την επερχόμενη κατάρρευση».

Σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «εργαλειοποιήσει το ψέμα» και σε αυτό καταφεύγει διαρκώς τονίζει πως ότι και αν κάνει μέσα στην προεκλογική περίοδο δεν θα καταφέρει να κοροϊδέψει εκ νέου τους πολίτες που έχουν βιώσει στην πλάτη τους την καταστροφική υπερφορολόγηση και τα δυσβάστακτα μέτρα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι οφειλές των Ελλήνων στην εφορία αγγίζουν τα 102 δισ. ευρώ» σημειώνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες ζουν με τον εφιάλτη των φορολογικών εκκρεμοτήτων που αδυνατούν να αποπληρώσουν ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις»

Ο κ. Κουμουτσάκος ως ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα και εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν αντέδρασε όταν ο κ. Τσαβούσογλου «μίλησε για διμερή διάλογο άνευ όρων και ανταλλαγή επισκέψεων υψηλού επίπεδο».

Τέλος επαναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και δηλώνει ότι τα Σκόπια κέρδισαν αυτό που επεδίωκαν δηλαδή τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και πολλά άλλα ενώ η Ελλάδα τίποτα, σε κανέναν τομέα.

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου

- Οι παροχές και οι υποσχέσεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Από τη μη περικοπή των συντάξεων μέχρι αυξήσεις μισθών και φυσικά προσλήψεις. Πόσο εφικτή είναι η υλοποίηση των υποσχέσεων αυτών;

Οι εξαγγελίες Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη είναι μηδενικής αξιοπιστίας. Μας έχει συνηθίσει από τη ΔΕΘ να ανοίγει μια βεντάλια «φιλολαϊκών» μέτρων που ξεκινούσαν από το σκίσιμο των μνημονίων και έφτασαν στις φοροελαφρύνσεις για τους φόρους που ίδιος επέβαλε και έκανε τη χώρα παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση. Ο,τι κι αν πει λοιπόν κανένας δεν τον πιστεύει. Οι πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί το ψέμα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όμως, ακόμα κι εκείνοι που άλλοτε τον πίστεψαν σήμερα ξέρουν την αλήθεια. Έχουν γυρίσει την πλάτη στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα πριν καν τις κάνει. Ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης που με ρωτάτε, αυτή δεν επηρέασε τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ μέχρι τώρα στη ρητορική και τις εξαγγελίες του. Δεν τον επηρέασε ακόμα και όταν ήξερε ότι θα νικούσε και θα καλούνταν να τις υλοποιήσει. Θα τον επηρεάσει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει; Και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει ότι η ακατάσχετη παροχολογία κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σ ένα νέο κύκλο κρίσης. Γι αυτό και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ διαλύθηκαν, χάθηκαν στον Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν έδωσε σημασία. Τίποτα δεν άλλαξε.

- Λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στο πρόγραμμα της «Θεσσαλονίκης». Υπάρχει δυνατότητα από μια οποιαδήποτε κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ή στόχος είναι να αφήσει «καμένη γή» πίσω της η σημερινή;

Είναι μια μοιραία επιστροφή. Μια ύστατη προσπάθεια να σώσει ο,τι μπορεί να σωθεί από την επερχόμενη κατάρρευση. Η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες είναι διαφορετική από τη σκηνοθετημένη πραγματικότητα που παρουσιάζουν από το Μαξίμου. Το επιβεβαίωσε πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι το 89% των Ελλήνων πιστεύει ότι η λιτότητα θα συνεχισθεί. Η πραγματικότητα είναι ότι οι οφειλές των Ελλήνων στην εφορία αγγίζουν τα 102 δισ. ευρώ. Τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες ζουν με τον εφιάλτη των φορολογικών εκκρεμοτήτων που αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις, αυτές που θα σταμάταγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα το κράτος επιμένει στην άτυπη στάση πληρωμών με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου να είναι κολλημένες στα 2,7 δισ. Ευρώ, ενώ οι δημόσιες επενδύσεις έχουν σημαντική απόκλιση έναντι του στόχου κατά 760 εκατομμύρια. Οι ιδιωτικές επενδύσεις διαρκώς μειώνονται. Αυτό είναι το πλαίσιο που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα αφήσει τη χώρα βαθιά και πολυεπίπεδα τραυματισμένη.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για ανάπτυξη και στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεσμεύθηκε για μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος τετραετίας και μείωση φόρων. Μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις;

Μπορούν να υλοποιηθούν μέτρα ανάσα για τους πολίτες μόνο εάν είναι μέρος μιας γενικότερης οικονομικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Για να σταματήσουν τα εγγόνια να ζουν από το χαρτζιλίκι των παππούδων. Αυτό προτείνει η ΝΔ: ρεαλιστικά και με συγκεκριμένο σχέδιο. Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών όχι μόνο θα αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά και θα μειώσει το κόστος για τις επιχειρήσεις.

Έτσι θα μειωθεί η ανεργία, θα ενισχυθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σήμερα κλείνουν τα μπλοκάκια τους και φεύγουν στο εξωτερικό. Και βέβαια θα προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις. Παρά την κρίση η χώρα μας συνεχίζει να έχει ανταγωνιστικές υποδομές, στελεχιακό δυναμικό υψηλής ποιότητας, αλλά όχι τις απαιτούμενες συνθήκες για να έρθουν ξένες επενδύσεις. Αυτές οφείλουμε να διαμορφώσουμε αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από την κρίση.

- Καλέσατε την κυβέρνηση να διευκρινίσει αν προχωρά σε διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία. Τι οδήγησε σε αυτή την παρέμβαση;

Μας προβλημάτισε και μας ανησύχησε το γεγονός ότι ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε για διμερή διάλογο άνευ όρων και ανταλλαγή επισκέψεων υψηλού επίπεδο. Και ενώ υπήρξε αντίδραση από τη Νέα δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, υπήρξε αντίδραση από τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, από το Ελληνικό ΥΠΕΞ υπήρξε μόνο σιωπή. Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Κοτζιάς βρέθηκε στη Σμύρνη να κάνει δηλώσεις υπό τους ήχους των τουρκικών μαχητικών.

Ξέρετε, παραδοσιακά η Τουρκία επιθυμεί να θέσει στον διμερή διάλογο ένα εύρος προκλητικών αξιώσεων που πάντα η Ελλάδα τις απορρίπτει ως ανυπόστατες. Πρέπει να ξέρουμε αν αυτή η πάγια εθνική πολιτική έχει αλλάξει. Ο κ. Κοτζιάς, κρατώντας τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τους πολίτες στο σκοτάδι για σημαντικές επιλογές και κινήσεις εξωτερικής πολιτικής μας έχει συνηθίσει σε «εκπλήξεις» που θέλουμε να αποφύγουμε. Εκπλήξεις δυσάρεστες, όπως ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκη δήλωσε ότι δεν θα συνεργήσει στην έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στα Σκόπια πανηγυρίζουν πάντως για τη συμφωνία και τα κέρδη τους. Τελικά πόσο ετεροβαρής είναι αυτή η συμφωνία;


Υπάρχουν δύο μεγάλα ζητήματα σε αυτή τη συμφωνία: Ο συνδυασμός «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, κάτι που αποτελεί πραγματικό θερμοκήπιο αλυτρωτισμού για τη γειτονική χώρα. Και το δεύτερο, το μεγάλο ερώτημα «τι κερδίζει τελικά η Ελλάδα;». Τα Σκόπια παίρνουν χειροπιαστά κέρδη. Η Ελλάδα ένα χειροπιαστό τίποτα. Τα Σκόπια παίρνουν ένα όνομα που είχαν ήδη αποδεχθεί. Εθνότητα και γλώσσα όπως επιθυμούν. Ένταξη στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια πρόσκληση στην ΕΕ. Κερδίζουν σε διεθνοπολιτικό επίπεδο. Κερδίζουν κατοχύρωση. Μπαίνουν και σε μια διαδικασία λήψης σημαντικών οικονομικών ενισχύσεων. Η Ελλάδα τι χειροπιαστό κερδίζει σε αντάλλαγμα για όλα αυτά; Σε αυτό καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση.

- Έχετε καταλήξει στους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να την υπογράψει και να εμμένει σε αυτήν;

Υπάρχει σίγουρα ένα διεθνές περιβάλλον πολύ θετικό στην εξεύρεση μιας λύσης. Κι εμείς ως ΝΔ είμαστε υπέρ και του να βρεθεί λύση και να υπάρξει ΝΑΤΟική και Ευρωπαϊκή προοπτική για τη γείτονα χώρα. Όμως όχι μια οποιαδήποτε λύση. Η κυβέρνηση όμως αποφάσισε να προχωρήσει για έναν ακόμα λόγο: για τη μικροκομματική εκμετάλλευση του ζητήματος. Ήλπιζε να μεταφέρει το πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι αυτή η συμφωνία, δεν θα έχει τη στήριξη της ΝΔ διότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει. Η κυβέρνηση μόνη της διαπραγματεύτηκε, μόνη της συμφώνησε, μόνη της και θα κυρώσει το δικό της δημιούργημα.

 


 
 

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.