LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τρίτη 19/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1234η

Θα τους αξιοποιήσει ο Αλέξης στον ανασχηματισμό;

Print Friendly and PDF
-A +A

Το πιο ενδιαφέρον project του καθεστώτος ήταν εκείνο που έβγαιναν διάφοροι διανοούμενοι, κεντρώοι και λοιποί και διαφήμιζαν την σοσιαλδημοκρατική στροφή του Αλέξη. Είχαν μπει ο ένας πίσω από τον άλλον, σαν στρατιωτάκια. Χειρότεροι και από τα trolls που είχε ανακαλύψει ο Σταύρος στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Που είναι αυτοί τώρα; Έχουν μία ακόμη ευκαιρία να φανούν χρήσιμοι! Ο Αλέξης ψάχνει υπουργούς!

Είναι πάντως εντυπωσιακό! Αυτοί που τους τελευταίους μήνες έκαναν συστηματικά προπαγάνδα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, έχουν τώρα εξαφανιστεί. Έχουν καταπιεί την γλώσσα τους. Τι έχουν να μας πουν αλήθεια για τις δηλώσεις των… φίλων τους των σοσιαλδημοκρατών για τις φωτιές; Για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους νεκρούς; Ταιριάζει αυτό το στυλ με την στροφή που έκανε ο πρωθυπουργός μας ή όχι; Αν είναι στα μέτρα τους, το καταλαβαίνουμε γιατί σιωπούν. Προφανώς επειδή συμφωνούν. Αν διαφωνούν, ας βγουν και ας τα πουν. Διαφορετικά μας βάζουν σε υποψίες, για ποιόν λόγο αναζητούν όλο αυτόν τον καιρό μόνο τα «στραβά» της Νέας Δημοκρατίας. Σαν να εξυπηρετούν, δηλαδή, κάποιον… σκοπό!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, έχει μια νέα δεξαμενή για να βρει υπουργούς για την νέα του κυβέρνηση. Κι εδώ που τα λέμε θα είναι άδικο γι' αυτά τα παιδιά να μην δουν τουλάχιστον έναν εκπρόσωπό τους στην νέα κυβέρνηση. Τόσο αγώνα έχουν ρίξει με τις γεμάτες πάθος αναρτήσεις τους στο facebook που κατακεραύνωναν τον Κυριάκο ως ακροδεξιό και ανάλγητο και θεοποιούσαν τον Αλέξη! Με τα άρθρα τους που επιδείκνυαν ως γενίτσαροι την προσήλωση τους στον νέο εθνάρχη Αλέξη. Τόσος κόπος είναι κρίμα να πάει χαμένος, να μην εξαργυρωθεί με κάποιον τρόπο. Και ποιος είναι ο καλύτερος αν όχι ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο; Εδώ το ανύπαρκτο «Πράττω» και πήρε δυο υπουργεία. Και δεν αξίζουν τουλάχιστον ένα οι ισαποστάκηδες;

Δεν είναι καινούργιο «φαινόμενο». Υπήρχαν πεφωτισμένοι που από την αρχή, από το 2014, επιθυμούσαν να συμπορευτούν με τον Αλέξη. Περίμεναν μάταια ένα τηλεφώνημά του, αλλά ο Αλέξης προτίμησε τον Πάνο Καμμένο. Ήταν τότε που ο Αλέξης ήταν απλά Αριστερός και όχι σοσιαλδημοκράτης. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στον μύλο. Την επόμενη ευκαιρία την αναζήτησαν στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιέφεραν την αυθεντία τους με σπουδή. Επειδή αυτοί θα μπορούσαν να είναι συμμέτοχοι σε μία σκιώδη κυβέρνηση. Αυτή ήταν και η τελευταία τους παραχώρηση. Όταν συνάντησαν κι εκεί «τείχος», προσέφεραν τον εαυτό τους, το πνεύμα τους και το κορμί τους στην Νέα Αριστερά του Αλέξη. Αυτή δεν είναι πολιτική ομάδα, μοιάζει περισσότερο με τα θεατρικά σχήματα του παρελθόντος που γύριζαν από πόλη σε πόλη, τα μπουλούκια. Δυστυχώς γι' αυτούς, η κοινωνία δεν έχει ανάγκη των υπηρεσιών τους. Ο Αλέξης ίσως! Θα το δείξει ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.