LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Παρασκευή 15/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1230η

Ν. Βούτσης: Δεν θα αλλάξουν οι πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας της τραγωδίας στο Μάτι

Print Friendly and PDF
-A +A
Ν. Βούτσης: Δεν θα αλλάξουν οι πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας της τραγωδίας στο Μάτι

Για υποχρέωση της κυβέρνησης να παραμείνει συνεπής, χωρίς αιφνιδιασμούς, στον οδικό πολιτικό χάρτη που έχει χαράξει για τους επόμενους μήνες ανεξάρτητα, από την τραγωδία με τους 92 νεκρούς στο Μάτι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «ο οδικός χάρτης των εξελίξεων θα είναι ακριβώς έτσι όπως είχε προδιαγραφεί και πριν από αυτό το τραγικό συμβάν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον – ακόμα και επειδή έγινε αυτή η τραγωδία – να είμαστε πάρα πολύ συνεπείς χωρίς αιφνιδιασμούς, τακτικισμούς σε ότι αφορά συνολικά τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και αυτό κρατήστε ως δέσμευση».

Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει μια νευρικότητα, αλλά και επαναλαμβανόμενη βιασύνη και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση «για να μη γευτούμε τους καρπούς εξόδου από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό δεν είναι τυχαίο κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με συμφέροντα τα οποία διευκολύνονταν αν υπάρξει ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή μέσω εκλογών πριν να εξαγγελθούν και πριν να εφαρμοστούν τα οικονομικά μέτρα που θα είναι κορμός του επόμενου προϋπολογισμού», δήλωσε.

Μιλώντας για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επί θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών το 2015, είχε λάβει απόφαση αναστολής κατεδάφισης ενός ακινήτου, εξήγησε ότι υπήρχε σχετική απόφαση του αρμόδιου Δήμου που είχε ζητήσει αναστολή, ενώ και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ζητούσε αναστολή, καθώς θα παρουσίαζε νέα στοιχεία γι’ αυτό το κτίσμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δώσαμε την προσωρινή αναστολή», «ήταν κείμενο αυστηρά διατυπωμένο» και «έτσι θα συμπεριφερόταν ο οποιοσδήποτε».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στα λάθη της τωρινής κυβέρνησης, στις καθυστερήσεις «πέραν της τραγωδίας καθώς αυτά τα πράγματα δεν συμψηφίζονται» όπως τόνισε, ενώ επισήμανε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες κρύβουν.

Για τον ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες δήλωσε ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η προσπάθεια. Μέχρι τώρα πάνω από 3.000 πολίτες έχουν καταθέσει όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, όπως είπε, ενώ σε αυτό συμβάλλουν και δημόσιοι φορείς καθώς και δωρητές που προσφέρουν υπηρεσίες και πέραν του ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι αυτός ο λογαριασμός δεν είναι ο «λογαριασμός Μολυβιάτη» για τον οποίο χάθηκε ο έλεγχος από την κυβέρνηση που τον διαδέχτηκε. Ο ισχύον λογαριασμός δεν σχετίζεται με ίδρυμα, τόνισε, ενώ εξήγησε ότι είναι του Υπουργείου Οικονομικών και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 40 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα έχουν καταθέσει μεγάλοι δωρητές.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι απάντηση στις όποιες φοβίες καλλιεργηθούν αναφορικά με την κατεδάφιση αυθαιρέτων θα είναι «η απολύτως πειστική εφαρμογή των μέτρων» και «θα αφορά στις τελεσίδικες αποφάσεις» για αυθαίρετα κτίσματα ενώ σημείωσε ότι είναι χιλιάδες εκείνοι που από το υστέρημα τους έφτιαξαν σπίτι χωρίς να αυθαιρετούν και αυτό ο κόσμος θα αισθανθεί ότι εκπροσωπείται, ενώ εξέφρασε την πίστη του στην κρίση της κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.