LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τρίτη 19/02/19
4ος χρόνος, ημέρα 1206η

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων ο Γ. Ταπεινός

Print Friendly and PDF
-A +A
Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων ο Γ. Ταπεινός

Ο Γρηγόρης Ταπεινός είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, παραλαμβάνοντας την προεδρία από τον Πέτρο Δούκα.

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ιδρύθηκε το 1962. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει τη διάδοση, ανάπτυξη και προβολή των αρχών, των μεθόδων και της πρακτικής του σύγχρονου μάνατζμεντ. Τα Μέλη της υπερβαίνουν τα 3.000 και είναι νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και φυσικά πρόσωπα, ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίων και φοιτητές.

Στις δηλώσεις του για την ανάληψη της προεδρίας ο Γ. Ταπεινός τόνισε: «Μετά από 56 χρόνια παρουσίας και γόνιμης δραστηριότητας της ΕΕΔΕ στην ελληνική επιχειρηματική ζωή, αποτελεί ιδιαίτερο προνόμιο και τιμή η διαχείριση της ΕΕΔΕ από την θέση του Προέδρου. Θεωρώ καθήκον μου να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου με την ίδια προσήλωση και δέσμευση, έργο που οδήγησε την Εταιρία να συγκαταλέγεται στα πέντε μεγαλύτερα Management Associations παγκοσμίως σε επίπεδο μελών και έργου, να έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 500.000 στελέχη, να έχει προσφέρει περισσότερες από 800.000 ώρες εκπαίδευσης μέσα από 17.500 εκπαιδευτικά προγράμματα και να έχει περισσότερους από 4.200 αποφοίτους από τα Μεταπτυχιακά της προγράμματα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Η κοινωνία και η διοίκηση θα κληθούν να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους και η επιχειρηματικότητα θα αποτελέσει την βάση της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται στην πατρίδα μας και το εξωτερικό. Εμείς, στην διοίκηση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων θα είμαστε στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».

Ο κ. Δούκας αποχωρώντας από τη θέση του προέδρου παραμένει ενεργό μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, ως πρεσβευτής διεθνών σχέσεων και επιχειρηματικών επαφών για την Εταιρία. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «η διαχείριση της ΕΕΔΕ από τη θέση του Προέδρου θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που θα είχα διαθέσιμο, εξαιτίας πρόσφατων αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Είμαι πεπεισμένος πως το αντικείμενο της ΕΕΔΕ είναι ευρύτατο, με τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την τάξη των managers»

Αναλυτικά το ΔΣ της ΕΕΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Γρηγόρης Ταπεινός, Α΄ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χαρπαντίδης, Β΄ Αντιπρόεδρος: Ελένη (Νέλλη) Κάτσου, Γ΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Γραμματέας: Ευστάθιος Λοΐζος, Ταμίας: Παναγιώτης Στάπας.

Μέλη: Απόστολος Αιγυπτιάδης, Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΕΙΔΙΠ), Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ηγεσίας (ΤΗΓΕ), Πέτρος Δούκας, Σταύρος Δρακουλαράκος, Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), Νικόλας Κανελλόπουλος, Μαρίνα Καραστεργίου, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), Άρτεμις - Παλλάς Λιόντα, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), Βασίλης Λώλας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ), Αγγελίνα Μιχαηλίδου – Βασιλακοπούλου, Γιώργος Νασούλης, Πρόεδρος Δ.Ε. Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ), Χαράλαμπος Ντόλκας, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ), Αριστοτέλης Παντελιάδης, Ιωάννης Παπαχρήστου, Αναστάσιος Ροδόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ρούλιας, Σύμβουλος Διοίκησης, Σωτήρης Σεϊμανίδης και Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ex officio.

 

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.