LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Παρασκευή 22/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1237η

Ο φόβος τούς αποσυντονίζει

Print Friendly and PDF
-A +A
Ο φόβος τούς αποσυντονίζει

Του Γιάννη Σιδέρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε σχέση με αυτό που λέμε κοινή λογική. Από τις αυταπάτες, που νόμιζαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και οι Ευρωπαίοι θα τους παρακαλούσαν να μην το κάνουν, έως τις απαντήσεις στα θέματα καθημερινότητας - όπως το επικό του Γαβρόγλου, όπου οι φοιτητές του ΑΠΘ του παραπονούνταν για την παραβατικότητα, και αυτός απαντούσε ότι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα θα τα έλυνε αυτά!

Αφότου έγινε κυβέρνηση, η ρητορική του μίσους κατά αντιπάλων είχε καταλαγιάσει μετά την υποταγή στο μνημόνιο.

Στις επάλξεις έμενε μόνο ο Πολάκης, αειθαλής, ορμητικός και ανεπίγνωστος, χωρίς να κατανοεί ότι η συμπεριφορά του δεν προσιδιάζει σε αυτό που ο κόσμος θεωρεί ως αριστερή συμπεριφορά. Εξαιρουμένου του εμφυλίου και των αγριοτήτων, η κοινωνική συμπεριφορά των αριστερών - έτσι όπως έχει αποθησαυριστεί στην συλλογική μνήμη - είναι εκείνη της μετριοπάθειας, της ηπιότητας, και της ευγένειας – ό,τι δηλαδή δεν έχουν ο Πολάκης και τα Συριζοτρόλ του διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή ο - κοτζάμ - διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Καρτερός, στη διαμάχη του με τον ΔΟΜ (όμιλο Μαρινάκη), και αναφερόμενος στους δημοσιογράφους του Ομίλου τους χαρακτηρίζει σοΔΟΜιστές. Υπέροχη γλώσσα και αισθητική αριστεράς! Φυσικά δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι τα ανωτέρω τυγχάνουν της αποδοχής του κ. Τσίπρα.

Επί τρία χρόνια, πολλά τρολ στο διαδίκτυο είχαν εν πολλοίς σιωπήσει ή χαμηλώσει τους τόνους, έχοντας παραμείνει μόνο κάποια δακτυλοδεικτούμενα, έτσι για να γίνεται ντόρος. Όμως η πυρκαγιά και η φρικαλέα εκατόμβη των αδικοχαμένων τα ανέστησε, ενεργοποίησε παλιά, δημιούργησε καινούργια, και όλα μαζί αύξησαν την επιθετικότητα κατά του αρχηγού της ΝΔ. Μέχρι και το γενεαλογικό δένδρο της Οικογένειας Μητσοτάκη είδαμε, με έναρξη το… 1845, που ουδείς κατάλαβε το νόημα του εγχειρήματος. Πολύ περισσότερο που σε ένα κλαδί αυτού υπήρχε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Βέβαια όταν οι δεξιοί βγάζουν στην πιάτσα το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας Τσίπρα στο οποίο απεικονίζονται ο μπαμπάς και ο θείος του, με όσα τους καταμαρτυρούνται, οι του ΣΥΡΙΖΑ φρυάζουν, και σωστά, καταγγέλλοντας τη φασιστική λογική της οικογενειακής ευθύνης.

Η αύξουσα επιθετικότητα δείχνει ότι έχουν αποσταθεροποιηθεί και φοβούνται. Βλέπουν ότι χάνουν την εξουσία και ανησυχούν για όλα όσα – ενδεχομένως - θα τους καταλογιστούν. Αν και το πρώτο εξάμηνο του '15 και τα τραγελαφικά που συνέβησαν έχουν παραγραφεί λόγω συντάγματος (κρίμα κ. Βενιζέλε), υπάρχει η πρόσφατη τραγωδία της πυρκαγιάς και των ευθυνών, αλλά και τα χαμηλής εντάσεως θέματα που προκύπτουν από την καθημερινή διακυβέρνησή τους.

Έτσι συμβαίνει, όταν έρχεσαι στην εξουσία μετά Βαΐων και κλάδων. Νομίζεις ότι θα είναι για πάντα και νιώθεις παντοδύναμος. Το έχουμε δει και σε άλλους.

Χθες έδωσαν ρέστα πάλι – και να σκεφθεί κανείς ότι βουλευτές έλειπαν τόσες μέρες, δεν εμφανίζονταν στα ΜΜΕ είχε επιβάλει εμπάργκο ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω «πένθους».

Στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη υπεβλήθη το ερώτημα για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην πυρκαγιά. Αφού είπε ότι αισθάνεται υπεύθυνος όχι για τους νεκρούς αλλά … γιατί «δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε στο λαό τι σημαίνει κλιματική αλλαγή» (!), θέλοντας να άρει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εκατόμβη, έκανε σύγκριση με το παράδειγμα τη 11ης Σεπτεμβρίου (με την επίθεση των αεροσκαφών στους δίδυμους πύργους), λέγοντας: ότι αφού είχαμε περισσότερο από 2.000 νεκρούς, οι αρχές των ΗΠΑ δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους!

Γα την απόκρυψη νεκρών το βράδυ της Δευτέρας, απάντησε ότι δεν θα άλλαζε τίποτε για τους ανθρώπους, το πώς το χειρίστηκε επικοινωνιακά η κυβέρνηση» (δηλαδή αφού δεν θα ξαναζωντάνευαν δεν πειράζει που το αποκρύψαμε. Δεν υπάρχουν σχόλια!)

Είναι ο ίδιος που για την ρύπανση του Σαρωνικού, είχε δηλώσει ότι αιτία δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η κοινωνία που έχει βουλιμία για πετρέλαιο!

Επίσης στον υπουργό Γαβρόγλου σε συνέντευξη, του υπενθύμισαν ότι η κυβέρνηση επέβαλε εμπάργκο στον ΣΚΑΙ επειδή μετέδωσε μια είδηση (αποκεφαλισμό ηγεσίας Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, η οποία έγινε), και άρα ο σταθμός δικαιώθηκε. Τι απάντησε ο υπουργός;

Ότι το εμπάργκο στον ΣKAI έγινε για να δείξουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουν όρια (από την Πόλη έρχομαι … και όποιος κατάλαβε ας μας εξηγήσει).

Συν τω χρόνω θα ακούσουμε πολλά παράλογα, καθώς η διαχρονική έλλειψη κοινής λογικής και ο πρόσφατος φόβος που ενέσκηψε, τους αποσυντονίζει. 

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.