LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τετάρτη 13/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1228η

Εκπαίδευση και πόροι τα εφόδια του επιχειρείν

Print Friendly and PDF
-A +A
Εκπαίδευση και πόροι τα εφόδια του επιχειρείν

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ο οποίος, με ιδρυτικό χορηγό τον όμιλο Libra, δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει εκπαίδευση, πόρους και προγράμματα βράβευσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις διεθνώς.

Ο οργανισμός ενσωματώνει τα πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) και Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (American Entrepreneurship Award) -προγράμματα που από το 2012 έχουν αναδείξει συνολικά 35 νικητές-, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη σε Ελλάδα και ΗΠΑ. To Envolve δημιουργεί μία παγκόσμια κοινότητα, όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Ο οργανισμός έχει δεσμευτεί για την καλλιέργεια ενός παγκόσμιου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, εξασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας θα είναι ακόμα ευκολότερα προσβάσιμες από επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων.

Η προσφορά του οργανισμού έρχεται μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες στήριξης: παρέχει ουσιαστική εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα, αξιοποιεί συνέργειες που αυξάνουν τους επιχειρηματικούς πόρους, ενώ παράλληλα προετοιμάζει τα άτομα ώστε να είναι σε καλύτερη θέση ώστε να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική αίτηση για ένα από τα βραβεία που προσφέρονται, μέσα από ετήσιους διαγωνισμούς.

Εκπαίδευση: Παροχή εκπαιδευτικού υλικού σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες μέσα από ομιλίες, webinars, σεμινάρια και εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια το Envolve έχει επισκεφθεί διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, ώστε να έρθει σε επαφή με τοπικές κοινότητες καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Τον Απρίλιο του 2018, το Envolve στο ταξίδι που διοργάνωσε με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», επισκέφθηκε 17 πόλεις στην Ελλάδα, στις οποίες υπάρχει ενεργό και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας (μεταξύ αυτών Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καλαμάτα).

Πόροι: Παροχή βοήθειας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας ή της ιδέας σας, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρουν οι επιχειρηματικές εφαρμογές του Envolve (επιχειρηματικά εργαλεία, εφαρμογή δημιουργίας επιχειρηματικού σχεδίου).

Βραβεία: Οι ετήσιοι διαγωνισμοί βραβείων επιχειρηματικότητας (Envolve Award Greece, Envolve Award USA) προσφέρουν σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και εξατομικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Η ανακοίνωση των νικητών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ετήσιας τελετής, στην οποία παρευρίσκονται περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι από την ευρύτερη επιχειρηματική και startup κοινότητα, όπως για παράδειγμα ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη και επιχειρηματίες, άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και άλλα μέλη του δικτύου μας.

Πολλές εταιρείες με σημαντική παρουσία εντός και εκτός Ελλάδος έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα, με σημαντική συνεισφορά προς τους νικητές και φιναλίστ μας. Οι εταιρείες αυτές είναι μέλη της οικογένειας των υποστηρικτών του Envolve, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, και αποτελούν πρεσβευτές καλών πρακτικών και επιτυχίας στην επιχειρηματική σκηνή.

Ανάμεσα στους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του Envolve είναι οι: Antidote, Atradius, epixeiro.gr, Institution for Arbitration and Alternative Dispute Resolution (IADR), Intracom Telecom, Ioannis Vassardanis & Partners Law Firm, Jalouise PTY LTD, Kyvernitis Travel, Lykourezos Law Offices, Microsoft, Moore Stephens, People for Business, Reed Smith, SAP Hellas, Onassis Cultural Centre, V+O, and White Room.

6 χρόνια υποστηρίζοντας την ελληνική επιχειρηματικότητα 

Από την ίδρυσή του, το πρόγραμμα βράβευσης στην Ελλάδα, επιβραβεύει εξαιρετικές επιχειρηματικές ιδέες από έμπειρους αλλά και νέους επιχειρηματίες. Από το πρόγραμμα βράβευσης έχουν ανακηρυχθεί 19 νικητές, οι οποίοι έχουν μοιραστεί συνολικό ποσό χρηματοδότησης ύψους 4.775.000 ευρώ. Στη διάρκεια των 6 αυτών χρόνων, η αλληλεπίδραση του οργανισμού έχει ξεπεράσει τους νικητές και φιναλίστ του προγράμματος και πλέον περιλαμβάνει περισσότερα από 25.000 άτομα, μέσω σεμιναρίων, webinars και συνεντεύξεων. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 1.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Οι νικητές του Envolve επιχειρούν σε 14 επιχειρηματικούς κλάδους και παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερες από 35 χώρες. Με τις εταιρείες τους, έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία προσελκύοντας επενδύσεις που φτάνουν τα 32.000.000 ευρώ και την αποτίμησή τους να ξεπερνά τα 90.000.000 ευρώ.

Το Envolve δεν είναι απλώς ένα βραβείο. Βασιζόμενο στην πεποίθησή ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο των υγιών οικονομιών, το Envolve στοχεύει στο να είναι ένας πόρος για τους επιχειρηματίες που χρειάζονται υποστήριξη, συμβουλές και ενθάρρυνση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον οργανισμό και τη δράση του στο envolveglobal.org

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.