LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Πέμπτη 14/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1229η
Print Friendly and PDF
-A +A
BLACK BOX
Δευτέρα
23
Ιουλίου

- Μπαίνουμε στην εβδομάδα που κορυφώνονται εξελίξεις και διεργασίες, ακριβώς λίγο πριν αδειάσουν τα γραφεία και προσγειωθούμε στη ραστώνη του Αυγούστου. Έχουμε μία εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών με ξαφνικές μπόρες, η οποία ξεκινά δυναμικά και δεν θα μας αφήσει να πάρουμε ούτε ανάσα. Και για του λόγου το αληθές, όταν λέμε ότι ξεκινά δυναμικά ως σήμερα το απόγευμα πρέπει να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων για το Ερρίκος Ντυνάν. Τράπεζα Πειραιώς και PricewaterhouseCoopers θα πάρουν μια πρώτη γεύση για τους επενδυτές και τα χρήματα που είναι πρόθυμοι να βάλουν στο τραπέζι.

Σημείωση: Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η κατάθεση των προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν πήρε παράταση και η προθεσμία λήγει την επόμενη Παρασκευή 3 Αυγούστου. 

- Την Τετάρτη η σκυτάλη περνάει στη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ στην οποία και θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα. Όπως όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι να παρακολουθήσουμε -εφόσον η Γενική Συνέλευση ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα- την αποκαθήλωση της πλευράς Μπόμπολα-Κούτρα από την διοίκηση της Ελλάκτωρ.

- Οι μετοχές που θα συμμετάσχουν στη συνέλευση έχουν κατατεθεί και δεσμευτεί από την περασμένη Παρασκευή. Κάθε πρόβλεψη ενέχει σημαντικό ποσοστό κινδύνου να διαψευστεί από τα γεγονότα, καθώς ανατροπές νομικής ή άλλης φύσης δεν μπορούν να αποκλειστούν. Εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις, οι πληροφορίες της στήλης είναι ότι θα υπάρχει απαρτία η οποία θα υπερβαίνει το 70% οπότε οι συνθήκες θα επιτρέψουν την αλλαγή της διοίκησης. Η νίκη της πλευράς Καλλιτσάντση φαίνεται ότι θα είναι συντριπτική, καθώς οι πληροφορίες στην αγορά αναφέρουν πως έχουν συγκεντρωθεί πληρεξούσια που δείχνουν επικράτηση με ποσοστό το οποίο θα υπερβαίνει το 50%.

- Την ίδια ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Ελλάκτωρ, πραγματοποιείται και η γενική συνέλευση της Attica Bank, όπου περιμένουμε την Rothschild να ανοίξει τα χαρτιά της σε σχέση με την αύξηση κεφαλαίου. Αν υπάρξουν ουσιαστικά βήματα θα είναι πολύ θετικό, γιατί η αύξηση έχει «κρεμάσει» από τον Μάιο.

- Την Πέμπτη 26, Ιουλίου, τα βλέμματα θα στραφούν στις τράπεζες. Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο αναμένεται να αποφασίσει την άρση του waiver για τις ελληνικές τράπεζες. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση της Εθνικής τράπεζας όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Πιθανόν μάλιστα να έχουμε και κάποια νέα που αφορούν την οργανωτική δομή της τράπεζας, όπως και τα εκκρεμή ζητήματα.

- Ακόμα και δημόσια εγγραφή έχει αυτή η εβδομάδα καθώς ξεκινά την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, η δημόσια εγγραφή για την αύξηση κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών στο ΧΑ της CNL Capital.

- Επίσης αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η Γενική Συνέλευση της MIG να δώσει το πράσινο φως για την πώληση του ΥΓΕΙΑ στο CVC.

- Σε... υποχρεωτική λήθη έχει περάσει η διαδικασία για τη Forthnet. Συνήθως συνεχιζόμενες καθυστερήσεις χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα κάποια εξέλιξη δεν αποτελούν θετικό οιωνό.

- Η στήλη έχει μια απορία και θα ήθελε να ρωτήσει εάν η Qualco, η εταιρεία του εξαδέλφου του κ. Τσακαλώτου, έχει τίποτα καθυστερημένες οφειλές σε Δημόσιο, Ασφαλιστικούς φορείς κλπ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά η εταιρεία ειδικεύεται να μαζεύει «φέσια»...

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.