LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Σάββατο 16/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1231η

Μ. Σπυράκη: Τα διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδος παραδόθηκαν στις Πρέσπες

Print Friendly and PDF
-A +A
Μ. Σπυράκη: Τα διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδος παραδόθηκαν στις Πρέσπες

Στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς, οι γείτονες πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes»., ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής». 

«Κατόρθωσαν δηλαδή να διασφαλίσουν με τη συμφωνία τον πυρήνα του αλυτρωτισμού, που είναι ο ισχυρισμός περί Μακεδονικού έθνους. Η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία» σημείωσε η κ. Σπυράκη και επισήμανε ότι αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας την οποία έχει έγκαιρα εξηγήσει στους διεθνείς συνομιλητές της.

Αναφερόμενη στις ενέργειες της ΝΔ υπενθύμισε ότι «καταθέσαμε πριν από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήραν όλη την ευθύνη ώστε η συμφωνία να υπογραφεί».

Και πρόσθεσε: «Τώρα πλέον, όπως αποδείχθηκε και από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η συμφωνία των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα. Ο κ. Ζάεφ κάθισε ήδη στο τραπέζι των ηγετών του ΝΑΤΟ, συμμετείχε στην οικογενειακή φωτογραφία, και πλέον η εθνική επιτυχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι που προέβλεπε πρώτα λύση και μετά ένταξη, αποτελεί παρελθόν. Τα διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδος παραδόθηκαν στις Πρέσπες».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε ότι όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας επίσης πως το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσθέτει πως σε δεύτερο χρόνο και αφού ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, «θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα».

Η κα Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία τονίζοντας πως η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το Γ´ Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο ερώτημα αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική βούληση και σε περίπτωση αυτοδυναμίας να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις, διότι οι αναγκαίες αλλαγές  ώστε η Ελλάδα να αναταχθεί και να κερδίσει το χαμένο έδαφος χρειάζονται ευρύτατη στήριξη, όχι μόνο κοινοβουλευτικά αλλά και κυρίως από τους πολίτες. 

Φωτογραφία: eurokinissi

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.