LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Πέμπτη 21/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1236η

Λ. Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα επικοινωνιακά, διχαστικά και επιπόλαια

Print Friendly and PDF
-A +A
Λ. Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα επικοινωνιακά, διχαστικά και επιπόλαια

Τη σημασία των επόμενων εκλογών ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Π. Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος» όπως λένε στην στρατηγική θεωρία. «Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες, χωρίς δεοντολογία, χωρίς ηθική, έναν αποφασισμένο αντίπαλο να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, βανδαλίζοντας τους θεσμούς και υποβαθμίζοντας τη Δημοκρατία» σημείωσε.

«Έναν αδίστακτο αντίπαλο που επιχειρεί συνειδητά να διχάσει την κοινή γνώμη. Που επιχειρεί την όξυνση όσο προχωράμε προς τις εκλογές, και εντείνει την πόλωση. Ποια είναι όμως, η εικόνα της χώρας, σήμερα; Η εικόνα της χώρας μας, δείχνει μια Ελλάδα πληγωμένη, αβέβαιη, ανασφαλή και ηττημένη» συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης η Κυβέρνηση:

- Έχει δημιουργήσει εγκληματικά τετελεσμένα στο Σκοπιανό, που θα ακολουθούν τη χώρα στο μέλλον. Είναι κωμική και συνάμα θλιβερή η εικόνα του Πρωθυπουργού να πανηγυρίζει για τη συμφωνία με τα Σκόπια και την πρόσκλησή της στο ΝΑΤΟ και ο Υπουργός Άμυνας να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ η γειτονική χώρα γιατί δε θα ισχύσει η συμφωνία.  Και βέβαια είναι τραγικό οι κ. Τσίπρας - Καμμένος να χειροκροτούν όταν ο κ. Ζάεφ μιλά για «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

- Έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, στη λειτουργία της συμφωνίας για το προσφυγικό, στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην ένταση στο Αιγαίο.

 Και παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την Αλβανία. Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!
 
«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εγκλωβίζει την εξωτερική πολιτική στο βωμό μιας τυχοδιωκτικής προσέγγισης, όσο προτάσσει το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος, όσο δημιουργεί σοβαρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις, η χώρα θα βιώσει κι άλλες ήττες. Ήττες πολιτικές και διπλωματικές. Ήττες εθνικές» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα η Ελλάδα είναι μια χώρα που το μέλλον της δεν είναι ξεκάθαρο και οι πολίτες της ζουν μέσα στην θολή εικόνα της αβεβαιότητας, χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική.

Επιπροσθέτως, στην οικονομία, το παραδεισένιο σενάριο της δήθεν καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, δεν υπάρχει. Κανείς δεν το βλέπει και κανείς δεν το πιστεύει.

Αντιθέτως, πέρα από τις αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και υποκρισίας, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η πατρίδα μας αποτελεί  τη μόνη εξαίρεση μεταξύ των χωρών που βγήκαν από τα Προγράμματα.
 
«Δεν είναι όμως μόνο η ενισχυμένη εποπτεία και η ασφυκτική παρακολούθηση, που θα συνοδεύουν τη χώρα στο επόμενο διάστημα. Είναι και οι βαριές δεσμεύσεις, τα νέα προνομοθετημένα μέτρα περικοπών που αυτή η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δις που έχει μπλοκάρει εξαιτίας της παράτασης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται υψηλές μεταναστευτικές ροές» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνοντας τα εξής:

Και όλοι εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό το βήμα. Όλο αυτό το διάστημα, η ραχοκοκαλιά της Παράταξής μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι Τομείς,  οι Γραμματείες, το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, και ασφαλώς όλοι εσείς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, γνωρίζουμε ότι κάνετε καθημερινή και πολύ κοπιώδη δουλειά στην διάδοση των θέσεων και του προγραμματικού λόγου της ΝΔ.
 
Όμως δε σταματάμε εδώ. Δε σταματάμε ούτε τώρα που είμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Η σημερινή Κυβέρνηση διανύει το τελευταίο διάστημα του πολιτικού της βίου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γιατί έχουμε μπροστά μας το 12ο συνέδριο του Κόμματός μας.  
 
Και παράλληλα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη μεγάλη Μάχη. Μια μάχη δύσκολη, αυτή των εθνικών εκλογών και όπως προβλέπω το 12ο Συνέδριό μας θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές με τη ΝΔ στην Κυβέρνηση.
 
Όμως η παράταξή μας είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Και μη ξεχνάτε. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα μας: Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Τη συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Το όραμά μας.
 
Το όραμά μας είναι ένα ελπιδοφόρο, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα. Και πρέπει να φθάσει σε όλους τους Έλληνες από τα δικά μας χείλη.
 
Διότι ο τόπος χρειάζεται σήμερα μια κυβέρνηση έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις. Όχι μια κυβέρνηση που κάνει σε όλα πίσω. Μια Κυβέρνηση που θα έχει σχέδιο και όραμα. Μια Κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά και που θα διαμορφώσει τις συνθήκες για τη μετά το μνημόνιο εποχή. Όχι μια κυβέρνηση που πρώτα εξαγγέλει και μετά όταν θα έρχονται οι αρνήσεις των εταίρων… θα νομίζει ότι βρέχει.
 
Μια Κυβέρνηση που θα σέβεται αλλά και προστατεύσει τους πληγωμένους μας θεσμούς και τη Δημοκρατία. Η παράταξή μας έχει ένα μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα ως προς την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας. Έχει πλούσια ιστορική παρακαταθήκη και διαθέτει ένα τεράστιο ιστορικό μέγεθος.
 
Μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, σύγχρονη και δυναμική όπως θα είναι ο επικεφαλής της.
 
Και επιπλέον έχει ανάγκη μια κυβέρνηση που θα διαθέτει στην πραγματικότητα την κοινωνική ευαισθησία. Όχι ψεύτικα και δημαγωγικά. Διότι εμείς υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.
 
Τέλος, η χώρα μας έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Και αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να είναι μόνο μια Κυβέρνηση της ΝΔ.
 
Μια Κυβέρνηση έτοιμη από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
Μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
 

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.