LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Σάββατο 16/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1231η

Η Asus αυξάνει τα μερίδιά της στην Ελλάδα και λανσάρει νέα πανίσχυρα laptop

Print Friendly and PDF
-A +A
Η Asus αυξάνει τα μερίδιά της στην Ελλάδα και λανσάρει νέα πανίσχυρα laptop

Του Γιάννη Γορανίτη

Συνεχίζοντας να ποντάρει στο «πάνω ράφι» των καταστημάτων ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, η Asus παρουσίασε δύο νέες σειρές laptop υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών. Σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, o υπεύθυνος της Asus Balkans, Saša Pantelić και στελέχη της Westnet, επίσημου αντιπροσώπου της στην Ελλάδα, αποκάλυψαν τους νέους υπολογιστές και μας μίλησαν για την πορεία της Asus στη χώρα μας.

Παρότι η αγορά των φορητών υπολογιστών στην Ελλάδα κινείται υποτονικά για ένα ακόμη εξάμηνο (οι πωλήσεις παραμένουν στα περσινά επίπεδα ή πέφτουν ελαφρώς), συγκεκριμένες κατηγορίες όπως τα premium notebooks που απευθύνονται σε απαιτητικούς χρήστες και επαγγελματίες ανεβαίνουν σταθερά. Η ενίσχυση των μεριδίων της Asus είναι αισθητή, τόσο σε αριθμό τεμαχίων, όσο και σε αξία.

Ανοδικά, με εντυπωσιακούς μάλιστα ρυθμούς, κινούνται και οι gaming φορητοί υπολογιστές. Στην εξειδικευμένη, αλλά άκρως προσοδοφόρα για τους κατασκευαστές, κατηγορία η ετήσια άνοδος των πωλήσεων ξεπερνά το 65%, και πλέον καταλαμβάνει το 6-7% των αθροιστικών πωλήσεων laptops στη χώρα μας (υπολείπεται πάντως του 10% και πλέον σε πολλές χώρες της ΕΕ). To μερίδιο της Asus στα φορητά gaming προδιαγραφών κινείται μεταξύ 25-30% και σύμφωνα με τα στελέχη της Westnet, αναμένεται να ανέβει περαιτέρω, χάρη στα νέα λανσαρίσματα.

ASUS ZenBook Pro 15: Κομψό, πανίσχυρο, αλλά και τσιμπημένο

Το ZenBook Pro 15 δεν είναι απλώς ένα πανέμορφο laptop από αλουμίνιο και μέταλλο, αλλά και ένα «τέρας» επιδόσεων. Στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, με το κορυφαίο μοντέλο να ενσωματώνει μέχρι 8ης γενιάς Intel Core i9 επεξεργαστή, ενσωματωμένη μνήμη μέχρι 16GB RAM, κάρτα γραφικών GeForce GTX 1050 Ti, και δίσκο SSD χωρητικότητας 512 GB (υπάρχει και δυνατότητα δίσκου 1ΤΒ!). Η LCD οθόνη του έχει διαγώνιο 15,6 ιντσών και 4Κ ανάλυση, ενώ αναβαθμισμένο είναι το ηχοσύστημα που φέρει την πιστοποίηση της Harman Kardon.

Μια αξιοπρόσεκτη καινοτομία του νέου φορητού είναι το νέο ScreenPad, το οποίο είναι μια πλήρως λειτουργική οθόνη αφής, η οποία χρησιμοποιείται και ως κανονικό touchpad. Στη βοηθητική οθόνη, μπορεί να απεικονίζεται περιεχόμενο επιλογής του χρήστη (ακόμη και βίντεο), αλλά και οι εφαρμογές των Windows και του Office, επιτρέποντας τη συνδυαστική χρήση, χάρη στα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ScreenPad Apps.

Στην Ελλάδα, το ZenBook Pro 15 της ASUS θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο σε τιμές που θα ξεκινούν από τα €1.800 και θα φτάνουν στα €2.600 για την κορυφαία έκδοση.

Για gamers και όχι μόνο

Η νέα πρόταση της ASUS για gamers είναι το ROG Strix SCAR II. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός με το πολύ λεπτό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, η νέα διάταξη του πληκτρολογίου και η πληθώρα των επιλογών εξατομίκευσης και προσαρμογής στις επιλογές του χρήστη, αλλά και η εντυπωσιακή οθόνη με τον χαμηλό χρόνο απόκρισης (3ms [GTG]), το καθιστούν ιδανικό για απαιτητικούς gamers.

Όπως όμως μας αποκάλυψε ο Saša Pantelić της Asus Balkans, αρκετοί καταναλωτές που αγοράζουν τον συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή και άλλα high-end gaming μοντέλα, δεν τα επιλέγουν μόνο για τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια. Αρκετοί αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μοντέρ βίντεο ή δημιουργοί animation, το επιλέγουν λόγω του συνδυασμού κορυφαίων προδιαγραφών και φορητότητας (πρακτικά μπορούν να εργάζονται όπου κι αν βρίσκονται), αλλά και ενός «μυστικού» που του επιτρέπει να ξεχωρίζει: το ειδικό σύστημα ψύξης που ενισχύεται από την τεχνολογία HyperCool Pro για να κρατάει χαμηλά τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, χωρίς να μειώνει τις επιδόσεις της GPU.

Όσοι αποκτήσουν το νέο ROG Strix SCAR II, αλλά και οποιοδήποτε laptop της σειράς ROG στην Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του ASUS ROG Club, μιας «λέσχης» με αποκλειστικά προνόμια. Για παράδειγμα, τα μέλη του ROG Club θα έχουν τη δυνατότητα δοκιμής των νέων gaming laptop πριν απ’ τους άλλους, να παίρνουν μέρος σε τουρνουά, να προμηθεύονται προσκλήσεις για εκδηλώσεις και events, αλλά και να κερδίζουν συλλεκτικά δώρα.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.