LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Κυριακή 17/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1232η

Στ. Θεοδωράκης: Υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας στην κυβέρνηση

Print Friendly and PDF
-A +A
Στ. Θεοδωράκης: Υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας στην κυβέρνηση

«Εμείς δεν είμαστε με κανέναν άλλον πέρα από την κοινωνία», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τα σενάρια για συνεργασία του κόμματός τους, προσθέτοντας ότι αν και υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας στην κυβέρνηση δεν εκτιμά ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές.

«Μας χρεώνουν ότι την μια εβδομάδα είμαστε με τον έναν την άλλη με τον άλλο, μέχρι να καταλάβουν ότι δεν είμαστε με κανέναν. Εμείς είμαστε με την κοινωνία. Η προσπάθειά μας είναι αυτή που ήταν πάντα, να δίνουμε χρήσιμες λύσεις στον λαό», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα».

Όπως είπε υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας στην κυβέρνηση, αλλά σημείωσε ότι «οι αποφάσεις είναι του Ελληνικού λαού».

«Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει όταν τελειώνει η τετραετία. Το σημαντικό δεν είναι να μιλάμε συνέχει για τις εκλογές. Δεν πιστεύω ότι θα κάνει άμεσες εκλογές θα προσπαθήσει να κρατήσει μέχρι τέλος την εξουσία», εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για τις διαφοροποιήσεις στο Ποτάμι, παραδέχτηκε ότι κάποιοι όντως, βλέπουν την διέξοδο κεντροδεξιά και κάποιο άλλοι κεντροαριστερά, «αλλά η κοινή μας βάση είναι η αυτόνομη πορεία».

«Η κοινή βάση των βουλευτών μας είναι η ύπαρξη ενός αυτόνομου Ποταμιού που θα προωθήσει λύσεις για συγκεκριμένα θέματα που άλλα κόμματα δεν μπορούν να λύσουν», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν 7 μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και πρέπει να λυθούν άμεσα. Αυτά θα βάλουμε στο τραπέζι την επόμενη ημέρα των εκλογών, με βάση αυτά θα συζητήσουμε και αυτά θα καθορίσουν τη στάση μας απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ανέφερε ότι «το σκάνδαλο είναι ότι αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της χώρας, ανατρέχουμε στα αρχεία για να βρούμε παλιές υποθέσεις. Ποιος θα ασχοληθεί με τις υποδομές, τα σκουπίδια, κλπ; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν».

«Στην πολιτική στην Ελλάδα πρέπει να καταργήσουμε την μονιμότητα. Μετά από 10 χρόνια πρέπει όλοι να επιστρέφουμε στις προηγούμενες δουλειές μας», σημείωσε.

Στο μεταξύ, χθες, ο επικεφαλής του Ποταμιού συμμετείχε στην παρουσίαση του λευκώματος «Χανιά – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά.

Σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση δήλωσε: «Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με βάση τις γνωστές του θέσεις αλλά και με καινούργια στοιχεία που απαιτούν τα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Έχω πει ότι είναι πολύ πιθανό οι εκλογές να γίνουν τον Μάιο, αλλά μην αποκλείετε και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, καθότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν, με κάθε τρόπο, όλα τα περιθώρια. Όπως συμβαίνει δηλαδή και με τις περισσότερες κυβερνήσεις. Δε νομίζω ότι θα έχουμε προωρες εκλογές το φθινόπωρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μια δυναμική καινοτόμα πρόταση, η οποία θα δώσει απαντήσεις στα καινούργια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Γιατί βέβαια μπορεί να βγαίνει από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, αλλά μπαίνει σε έναν πολύ στενό διάδρομο που δεν οδηγεί απαραίτητα στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες, να αναληφθούν πολλές συνετές πρωτοβουλίες για να έχουμε πραγματική ανάπτυξη μετά τις 20 Αυγούστου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για το ενδεχόμενο να «κατέβει» υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και δήλωσε πως «έχουν γραφτεί διάφορα και για τα Χανιά, αλλά κυρίως για την Αθήνα, αλλά δεν είναι κάτι που συζητώ. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο Ποτάμι είναι πολύ σημαντική και δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.