LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Σάββατο 16/03/19
4ος χρόνος, ημέρα 1231η

To Assassin’s Creed στην Αρχαία Ελλάδα

Print Friendly and PDF
-A +A
To Assassin’s Creed στην Αρχαία Ελλάδα

Του Γιάννη Γορανίτη

Παιχνίδια που διαδραματίζονται στην Αρχαία Ελλάδα έχουμε δει αρκετά. Για πρώτη φορά, όμως, μια τόσο δημοφιλής και πασίγνωστη σειρά όπως το Assassin’s Creed επιλέγει το ελληνικό τοπίο και την ιστορία του (αρχαίου) τόπου μας ως αφορμή για έναν blockbuster τίτλο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην ερχόμενη gaming σεζόν.

Το παιχνίδι της Ubisoft ανακοινώθηκε στο περιθώριο της E3 2018, της ετήσιας γιορτής του gaming που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο Los Angeles. To νέο επεισόδιο του δημοφιλούς franchise έχει τον υπότιτλο Odyssey, προσδιορίζοντας με σαφήνεια τον προσανατολισμό του.

Ο Πελοποννησιακός πόλεμος ως παιχνίδι

Το Assassin’s Creed: Odyssey, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, με τους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες να μάχονται για τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας. Στο demo που παρουσιάστηκε στην Ε3, οι gamers μπορούν να επιλέξουν τον ρόλο του Λακεδαίμονα Αλέξιου ή της επίσης Σπαρτιάτισσας Κασσάνδρας. Αμφότεροι είναι οι απόγονοι του Λεωνίδα, αλλά ξεκινούν την πορεία τους ως μισθοφόροι από μειονεκτική θέση, με μοναδικό όπλο ένα τόξο, το οποίο όμως με το πέρασμα του χρόνου αποκτά μεγαλύτερη ισχύ και αφάνταστες ιδιότητες.

Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν τον δικό τους απρόβλεπτο και συναρπαστικό δρόμο, εξερευνώντας το αχανές τοπίο. O δρόμος αυτός αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσει στο Αιγαίο πέλαγος, όπου διαδραματίζονται και ορισμένες από τις πλέον εντυπωσιακές σκηνές του παιχνιδιού με ναυμαχίες και άλλες θαλάσσιες εκπλήξεις. Επειδή προφανώς και δεν πρόκειται για ιστορικό μάθημα, δεν λείπουν οι ακροβασίες και οι «ατέλειες» για να το πούμε κομψά. Να περιμένετε, για παράδειγμα, περάσματα από τη Μύκονο (!) και άλλα επτά νησιά και ξεχωριστές τοποθεσίες ακολουθώντας τους ήρωες.

Στο κατατοπιστικό walkthrough του παιχνιδιού θα πάρετε μια χορταστική γεύση από το gameplay και τα ιδιαίτερα ρεαλιστικά γραφικά – όπως και τη ρεαλιστική προφορά των Ελλήνων όταν μιλούν αγγλικά:

Ένα game-διαφήμιση

Τα ιστορικά λάθη έχουν επισημανθεί ήδη από την προβολή του πρώτου trailer. Δεν μοιάζουν, όμως, να έχουν τόση βαρύτητα, μπροστά στην προβολή που θα φέρει το παιχνίδι για τη χώρα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένας τίτλος της σειράς Assassin’s Creed που θα καταγράψει εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αποτελέσει διαφήμιση ισάξια μιας χολιγουντιανής ταινίας με θέμα την Ελλάδα. Δεν είναι, άλλωστε, διόλου απίθανο να αποτελέσει τη βάση για μια κινηματογραφική ταινία, όπως και προηγούμενοι τίτλοι της σειράς.

Και πριν βιαστείτε να μας διορθώσετε επισημαίνοντας τις διαφορές της Αρχαίας από τη σύγχρονη Ελλάδα, να επισημάνουμε ότι όλα τα γραφικά είναι βασισμένα στα γνωστά μας τοπία, των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας. Μην απορήσετε επομένως αν το επόμενο καλοκαίρι στα εισερχόμενα τουριστικά ρεύματα προστεθούν και οι gamers που θα θέλουν να δουν από κοντά τις τοποθεσίες του

Το Assassin’s Creed: Odyssey αναμένεται στις προθήκες των καταστημάτων στις 5 Οκτωβρίου. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, Xbox One και Windows PC.

 

Διαβάστε ακόμη
Επιστροφή στην mobile έκδοση.