LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Πέμπτη 08/11/18
4ος χρόνος, ημέρα 1103η
Print Friendly and PDF
-A +A
BLACK BOX
Τρίτη
29
Μαΐου

- Μια δύσκολη χρηματιστηριακά -και όχι μόνον- εβδομάδα ξεκινάει με την αγορά να βρίσκεται εγκλωβισμένη στο δίπολο αφενός του πολιτικού χάους στην Ιταλία και δευτερευόντως στην Ισπανία όπως και των κραδασμών που προκαλούν στις αγορές και αφετέρου των δραματικών εξελίξεων στην περίπτωση της Folli Follie.

- Σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα από το Χόνγκ Κόνγκ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ή τουλάχιστον έτσι ήταν Προγραμματισμένο. Σήμερα επίσης υποτίθεται ότι θα υπήρχαν επαφές μεταξύ της εταιρείας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Ωστόσο για την Folli Follie δεν υπάρχουν πλέον πολλά να ειπωθούν. Μεγάλοι διεθνείς παίκτες, όπως οι Fidelity, BlackRock, Templeton, Vanguard κά έχουν μείνει με τις μετοχές στο χέρι.

- Το πλήγμα αξιοπιστίας που δέχεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η καχυποψία, για κάποιο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, θα περιβάλλει πλέον όλες τις ελληνικές εισηγμένες είτε θέλουν να εισαχθούν σε ξένες αγορές, είτε θέλουν να εκδώσουν ομόλογα κλπ. Γενικότερα ξεκινά μια περίοδος υψηλής δυσπιστίας κι είναι το μοναδικό που δε χρειαζόταν το ΧΑ.

- Την Παρασκευή κλείνουν τα παράγωγα οπότε ο κύκλος ανωμαλίας που προκαλεί η υπόθεση Folli Follie στο Χρηματιστήριο, όπως εκτιμούν οι χρηματιστές, θα συνεχιστεί όλη αυτήν την εβδομάδα. Σημειώστε επίσης πως στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για συγκεκριμένες χρηματιστηριακές εταιρείες που υπέστησαν ζημιές, τόσο οι ίδιες όσο και οι πελάτες τους, καθώς επιδίδονταν σε trading με τη μετοχή και τα ομόλογα της Folli Follie. Εκτός από τις ζημίες των χρηματιστηριακών, απώλειες έχουν υποστεί και οι έλληνες θεσμικοί, ενώ στα private banking των τραπεζών επικρατεί βουβός θρήνος, καθώς πολλοί πελάτες είχαν ομόλογα.

- Μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής με την Folli Follie, ο λόγος φαίνεται ότι περνάει τώρα σε δικαστές, δικηγόρους κλπ. Έρχονται αγωγές τόσο για τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, όσο και για τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που άφησε να περάσουν 25 ημέρες παριστάνοντας ότι η υπόθεση δεν την αφορά. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να βγάλει από πάνω της το βάρος της ευθύνης για την Folli Follie, θα επιχειρήσει να μεταθέσει τη διαχείριση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

- Ωριμάζουν και κορυφώνονται αυτήν την εβδομάδα οι διαδικασίες, για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

- Κι αν η Folli Follie σταδιακά γίνεται η ιστορία της απόλυτης καταστροφής, για άλλες εισηγμένες φαίνεται ότι έχει φανεί φως στο βάθος του τούνελ. Για την περίπτωση της Attica Bank πηγές από το management της τράπεζας υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί οι επενδυτές. Μακάρι...

- Επίσης γρήγοροι και αποφασιστικοί αποδεικνύονται οι Ολλανδοί που πρόσφατα απέκτησαν σχεδόν το 10% της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Οι πληροφορίες τους θέλουν να έχουν βάλει στο τραπέζι 120 εκατομμύρια μετρητά για την εξαγορά της Forthnet. Πως θα αρνηθούν οι τράπεζες μια τέτοια πρόταση; Κι όμως κάποιος πήγε να κάνει τσαλιμάκια αλλά αναδιπλώθηκε γρήγορα.

- Χρήματα και συμμαχίες αναζητεί -χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ο δόκτωρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Τα σενάρια που θέλουν το Ιατρικό Κέντρο να συμμαχεί με την κινεζική Fosun για να αποκτήσoυν μαζί νοσοκομείο είναι εκτός πραγματικότητας.

Επιστροφή στην mobile έκδοση.