LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Σάββατο 23/06/18
3ος χρόνος, ημέρα 965η

Η εκ... Ρωσίας προερχόμενη πληγωμένη αρκούδα είναι επικίνδυνη

Print Friendly and PDF
-A +A
Η εκ... Ρωσίας προερχόμενη πληγωμένη αρκούδα είναι επικίνδυνη

Του Βασίλη Βησσάριου

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως η πληγωμένη αρκούδα είναι ένα επικίνδυνο ζώο. Αντιδρά ενστικτωδώς και επιτίθεται προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Μεταξύ των πιο επικίνδυνων θεωρούνται οι ...ρώσικες αρκούδες που ζουν στη Σιβηρία, στην Τάιγκα, και οι οποίες με ένα χτύπημα παίρνουν... κεφάλια. Εξ ου και η φράση "η ρώσικη αρκούδα βρυχάται" όταν θέλει κάποιος να δείξει μια αντίδραση έντονη και επιθετική.

Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν να το γνωρίζουν αυτό καλά. Όπως γνωρίζουν και το ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλο Καλογρίτσας και άλλο Σαββίδης όπως λέει και η... πιάτσα. Ο μεν πρώτος έφυγε γρήγορα από το προσκήνιο με ένα απλό άδειασμα από το Μαξίμου. Άλλωστε και ο κουμπάρος Πάνος Καμμένος εξ αρχής δεν τον είχε υποστηρίξει.

Τα ανοίγματά του και τα χρέη σε συνδυασμό με κάποια έργα που διεκδικούσε ή είχε σε εξέλιξη δεν άφηναν πολλά περιθώρια αντιδράσεων από την πλευρά του φέρελπι καναλάρχη και εκδότη, ο οποίος μετά το κάζο με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαφανίσθηκε.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τον εκ Ρωσίας προερχόμενο ομογενή, Ιβάν Σαββίδη. Ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος, που έχει λάβει την ελληνική ιθαγένεια θεωρεί εαυτόν επενδυτή. Και είναι, αν και κανείς δεν μπορεί με σαφήνεια να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των εκατομμυρίων ευρώ που έχει δαπανήσει στην Ελλάδα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης θεωρεί εαυτόν υποστηρικτή της συγκυβέρνησης. Και είναι. Και μάλιστα δεν το έχει κρύψει αν υπολογιστεί πως έχει καλέσει όλους να ψηφίζουν 100% Τσίπρα, καθώς και ότι έχει προβλέψει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βγει ποτέ πρωθυπουργός.

Είναι επίσης συνομιλητής του Πρωθυπουργού και στενών του συνεργατών, παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις είχαν παγώσει, ειδικά μετά τις παρεμβάσεις του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Άλλωστε, η συγκυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ανταποδώσει τη στήριξη αυτή. Ανοιχτά και με σαφήνεια, ακόμη και από το βήμα της Βουλής.

Οι σχέσεις με τον εταίρο κυβερνήτη, τον Πάνο Καμμένο δεν έχουν παγώσει. Αντιθέτως παραμένουν στενές. Και αυτό δεν το κρύβουν. Ή δεν το έκρυβαν μέχρι τα τελευταία γεγονότα.

Βέβαια ο Πάνος Καμμένος δεν τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων. Το απέφυγε επιμελώς στο πλαίσιο της αφωνίας που έχει επιλέξει μετά και την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όμως ούτε ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε. Οι παρεμβάσεις του ήταν γενικού περιεχομένου. Όπως και η απόφαση που έλαβε για διακοπή του πρωταθλήματος, έβαλε όλες τις ομάδες στο παιχνίδι. Ουσιαστικά επέλεξε να κάνει διάχυση ευθυνών και όχι να ζητήσει από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού να προαναγγείλει τη σε βάθος έρευνα και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών προς τον υπεύθυνο. Δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη.

Δεν τόλμησε. Είδε την εκ ρωσίας προερχόμενη ...αρκούδα πληγωμένη και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Με γενικόλογες αναφορές και ακόμη περισσότερες γενικόλογες εξαγγελίες περί πάταξης των φαινομένων αυτών στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εξαγγελιών ίδιων με αυτές του 2015, του 2016 και του 2017.

Και για την προστασία του αλλά και του συνόλου της συγκυβέρνησης ενδεχομένως έπραξε ορθώς. Αφού κανείς δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις. Όπως κανείς δεν γνωρίζει τι γνωρίζει ο επενδυτής ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άλλων πολλών εταιρειών. Που είναι πληγωμένος δεχόμενος πανταχόθεν σκληρή κριτική. Έχει πληγωθεί το εγώ του και το γόητρό του. Οπότε...

Επιστροφή στην mobile έκδοση.