LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Τρίτη 19/06/18
3ος χρόνος, ημέρα 961η
Print Friendly and PDF
-A +A
liberal logo
BLACK BOX
Τρίτη
14
Νοεμβρίου

- Μην μασάτε. Η μοναδική ουσιαστική εκκρεμότητα της αξιολόγησης που παραμένει ανοικτή είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αν ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου, στις 4 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί ότι έχουμε τεχνική συμφωνία με τους δανειστές.

- Η κυβέρνηση όμως έχει διάφορα προβλήματα μπροστά της. Προσέξτε μια λεπτομέρεια και θα καταλάβετε γιατί λένε ότι σε αυτές κρύβεται ο διάβολος: Η περικοπή των συντάξεων θα γίνει τον Ιανουάριο 2019. Ωστόσο, για το σύνολο των συντάξεων που θα επανυπολογιστούν με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι δικαιούχοι τους πρέπει να ενημερωθούν το 2018 για το ποσό που θα κοπεί από τις συντάξεις.

- Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα 9μήνου ο όμιλος Μυτιληναίου. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα αποτελέσματα μετά τον μετασχηματισμό του ομίλου και η αγορά περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις.

- Επιθετικά κινείται η Λάμψα και εδραιώνεται ως σημαντικός παίκτης της ξενοδοχειακής αγοράς στην Αθήνα. Μετά τη συμφωνία για την απόκτηση του Κing George, η εταιρεία πήρε και τη μακροχρόνια μίσθωση του King’s Palace στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Τρία ξενοδοχεία σε δύο τετράγωνα στην καρδιά της Αθήνας.

- Στην τελική ευθεία μπήκε από την Deutsche Bank στο Λονδίνο, η διαδικασία πώλησης των δανείων της Εuromedica.

- Με το μαχαίρι στο λαιμό από τον SSM οι τράπεζες άρχισαν να αναρτούν πωλητήρια στη μια υπερχρεωμένη εταιρεία μετά την άλλη. Το ευχάριστο είναι ότι θορυβημένοι από τα όσα έγιναν με Νηρέα, Σελόντα, Εuromedica, Μαρινόπουλο, ΔΟΛ, Πήγασο, Μega, Forthnet, Καλογήρου κλπ. ορισμένοι μεγάλοι επιχειρηματίες που έκαναν τον Κινέζο, τώρα υποχρεώθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν κάποιες δόσεις των δανείων τους.

- Δεν έχει τέλος το σήριαλ Ιβάν –Φίλιππος καθώς όλο και περισσότερα βαριά σύννεφα μαζεύονται στη σχέση των δυο ανδρών. Στον τηλεοπτικό σταθμό Ε κόπηκαν με εντολή του νέου ιδιοκτήτη όλες οι εκπομπές με παρουσιάσεις προϊόντων, που φέρεται να ανήκαν σε εταιρείες συμφερόντων του παλιού ιδιοκτήτη. Κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

- Δεν μας έφταναν τα  υπόλοιπα, τώρα στην πιάτσα κυκλοφορούν φήμες πως υπάρχουν και καυγάδες μεταξύ των μετόχων της ΕΧΙΝ, από την οποία αναμένουμε ως το τέλος του έτους να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική.

- Το παγόβουνο που λέγεται δάνεια σε ελβετικό φράγκο προβάλει στον ορίζοντα του 2018 και οι τράπεζες θα πέσουν πάνω του. Αυτό υποστηρίζουν νομικές πηγές και κάνουν λόγο για έκδοση αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων -επί ομαδικών και ατομικών προσφυγών- που δικαιώνουν τους δανειολήπτες, όπως και για αποφάσεις που επίκεινται σε δεύτερο βαθμό και θα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Επιστροφή στην mobile έκδοση.