LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Τρίτη 17/07/18
3ος χρόνος, ημέρα 989η

Το Μαξίμου κομπορρημονεί για το διορισμό Παππά: Έχει μεγάλη ιστορία και πορεία

Print Friendly and PDF
-A +A
Το Μαξίμου κομπορρημονεί για το διορισμό Παππά: Έχει μεγάλη ιστορία και πορεία

Στην παραδοχή ότι αρκεί να έχεις ένσημα στους «αγώνες» με τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνεις πρόεδρος σε μια κρατική επιχείρηση προχωρά η κυβέρνηση, με αφορμή τον διορισμό του Στέλιου Παππά στην προεδρία του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να αναδείξει τις αρετές του κ. Παππά ισχυρίζεται ότι  ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

Προσθέτει, δε, ότι ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής πολιτικής αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. «Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», συμπληρώνει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι πρόκειται για μια «παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό».

Στην ίδια γραμμή με μια ανακοίνωση (σχεδόν) copy paste ο ΣΥΡΙΖΑ «καλύπτει» πλήρως τον διορισμό Παππά. Αναλυτικά αναφέρει:

Με τον ορισμό της διοίκησης του νέου συγκοινωνιακού φορέα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η προσπάθεια εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας. Οι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων που έχουν βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς παρανομίας, διαπλοκής, σκανδάλων, κακοδιαχείρισης του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ, που συντηρήθηκε επί 6 δεκαετίες, όσο διαμαρτύρονται, τόσο περισσότερο εκτίθενται, απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. 

Η υπαγωγή υπό δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα δημόσιων συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη, προς όφελος των ανέργων, των ΑμΕΑ, όλων των πολιτών,  που όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρούνταν, για  να πλουτίζουν διάφοροι «ημέτεροι».

Όσο για τον ορισμό του Στέλιου Παππά, πρώην προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, και ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση Οργανισμού, είναι φανερό ότι ο πανικός τους για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Άλλωστε, αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο να μιλάει για οικογενειοκρατία η ΝΔ της οικογένειας Μητσοτάκη, με τη γνωστή στο πανελλήνιο ιστορία νεποτισμού και αξιοποίησης του δημόσιου και τραπεζικού χρήματος, που ξεκινά από τον προηγούμενο αιώνα.

Στέλιος Παππάς: «Στοίχημα ο ΟΑΣΘ» - Θύελλα αντιδράσεων στον διορισμό

Την ίδια ώρα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά, στη θέση του νέου προέδρου του ΟΑΣΘ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για τοποθέτηση κατόπιν... κλήρωσης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Παππάς, με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών τόνισε πως «πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά, όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες».

Όπως ανέφερε, «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του 2019. Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε».

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», δήλωσε: «Πάμε να καθαρίσουμε έναν Οργανισμό, ο οποίος δεν έχει την καλύτερη φήμη».

Πρόσθεσε ότι «όταν συγκρούεσαι δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος [...] Είναι πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά για να παίζουμε, φαίνεται πως το ξέρουν και θέλουν να το κάνουν "γαργάρα"».

Παναγιώτης Καρκατσούλης: Εμπαιγμός ο διορισμός Παππά

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και καθηγητής Πανεπιστημίου Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε λόγο για εμπαιγμό της κοινωνίας αναφορικά με τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100,3, αναφορικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τον διορισμό του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ ο κ. Καρκατσούλης απάντησε: «όταν βάζεις τον μπαμπά σου πρόεδρο ενός οργανισμού μιλάμε για εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία. Αυτά που γίνονται το 2017 σε μία χώρα που η οικονομία της στενάζει, γίνονται και με την ανοχή των ξένων αλλά θα φέρουν δυστυχώς στο άμεσο μέλλον νέα πολύ σκληρά μέτρα».

Μ. Λαζαρίδης: Δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς

Καυστικό ήταν το σχόλιο του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, με αναφορά σε παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα ρουσφέτια και την οικογενειοκρατία.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:

- ΝΔ: Τα βιογραφικά Παππά και Αργυρόπουλου τα καλύτερα… για το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ

Επιστροφή στην mobile έκδοση.