LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Σάββατο 23/06/18
3ος χρόνος, ημέρα 965η

Π. Καμμένος: Προσωπικές οι απόψεις Βούτση, «μυθιστόρημα» ο Βαρουφάκης, μπλόκο στην «Ελληνικός Χρυσός»

Print Friendly and PDF
-A +A
Π. Καμμένος: Προσωπικές οι απόψεις Βούτση, «μυθιστόρημα» ο Βαρουφάκης, μπλόκο στην «Ελληνικός Χρυσός»

«Προσωπικές» χαρακτήρισε τις απόψεις του προέδρου της Βουλής περί ορθοδοξίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον Νίκο Βούτση -με τον οποίο, πάντως, δήλωσε ότι έχει καλή συνεργασία. «Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι η Ελλάδα είναι ορθόδοξο κράτος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ουσιαστικά τη διαδικασία ορισμού των σημαιοφόρων μαθητών του Δημοτικού στις παρελάσεις μέσω κλήρωσης, υιοθετώντας το επιχείρημα ότι όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Άλλωστε, όπως σημείωσε, «σχεδόν όλα τα παιδιά παίρνουν άριστα στο δημοτικό».

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του τρόπου ορισμού των σημαιοφόρων στο γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι όχι απλώς δεν καταργούνται οι παρελάσεις, όπως λεγόταν προεκλογικά, αλλά ενισχύονται ως θεσμός.

Σε σχέση με τη συνεργασία του ίδιου και του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη χαρακτήρισε «πολιτική και ειλικρινή», ενώ επανέλαβε ότι ο ανασχηματισμός, όποτε και εάν γίνει, είναι υπόθεση του πρωθυπουργού. Εντύπωση προκάλεσε και το σχόλιό του για τον Νίκο Φίλη, για τον οποίο είπε ότι, παρά τις διαφορές μαζί του, ήταν «ένας από τους καλύτερους υπουργούς Παιδείας». 

Στο μείζον θέμα της φορολογίας, παραδέχθηκε ότι «η φορολογική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί», προσθέτοντας όμως ότι η μόνη λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που υπάρχει είναι η πολιτική που ακολουθείται.

Αναφορικά, επίσης, με τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, έκανε λόγο για «μυθιστόρημα» με πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι για να καταλάβει κανείς αυτά που λέει και γράφει «θέλει μεταφραστή».

Τεράστια οικολογική καταστροφή με τον τρόπο που σχεδιάζεται η εξόρυξη στη Χαλκιδική

«Δεν μπορεί ένας δασάρχης να σταματά μια επένδυση που θα απασχολήσει 10-20.000 εργαζόμενους ή να υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία», δήλωσε επίσης ο κ. Καμμένος, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η περίπτωση του Ελληνικού δεν είναι το πιο επιτυχημένο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης που μπορεί κανείς να επικαλεστεί διεθνώς. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως «ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα καλώς έχει γίνει».

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι διαχώρισε την υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, κάνοντας λόγο για «απάτη και ξέπλυμα χρήματος» και τονίζοντας ότι με τον τρόπο που σχεδιάζεται η εξόρυξη προαναγγέλλεται τεράστια οικολογική καταστροφή. Κάλεσε δε την εταιρεία να σεβαστεί πλήρως τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας για τις κατηγορίες

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της» προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι οι επενδύσεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι μία «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Δημητριάδης.

«Είναι πάρα πολύ βαριές αυτές οι δηλώσεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο να εκστομίζονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η Ελληνικός Χρυσός έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην «ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος δε στο σχόλιο του κ. Καμμένου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης στην Κασσάνδρα, ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε αιχμηρά στον κυβερνητικό εταίρο ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει δικαιωθεί σε 16 περιπτώσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περιβαλλοντικές μελέτες της. 

Διαβάστε ακόμα:

- ΝΔ: «Ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις, μόνο ακόρεστη δίψα για εξουσία»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Επιστροφή στην mobile έκδοση.