LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
ARTNEWSA
Κυριακή 15/07/18
3ος χρόνος, ημέρα 987η

LG V30: Επίσημες αποκαλύψεις και ανεπίσημες διαρροές για το πολυαναμενόμενο superphone

Print Friendly and PDF
-A +A
LG V30: Επίσημες αποκαλύψεις και ανεπίσημες διαρροές για το πολυαναμενόμενο superphone

Του Γιάννη Γορανίτη

Μέχρι πριν λίγες ημέρες οι φήμες για την επερχόμενη ναυαρχίδα της LG έδιναν και έπαιρναν. Η LG με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε πολλές από αυτές, αλλά και υποδαύλισε νέους γύρους φημολογίας. Παράλληλα διέρρευσαν νέα renders της συσκευής, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το βέβαιο είναι ότι το LG V30 αποκαλύπτεται στις 31 Αυγούστου στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης IFA στο Βερολίνο. Χωρίς αμφιβολία, είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κορεατική εταιρεία, που θέλει να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις της.

Η πλαστική OLED οθόνη κάνει τη διαφορά

Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη συσκευή που διαθέτει πλαστική οθόνη τεχνολογίας OLED FullVision, κάτι αναμενόμενο λόγω της εξειδίκευσης της κορεατικής εταιρείας στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η P-OLED οθόνη επιτρέπει την καμπύλωση στις άκρες της οθόνης, κάτι που συντείνει σε βέλτιστη αίσθηση στο χέρι και μεγιστοποιεί την εργονομία της οθόνης. Τα pixels τοποθετούνται σε πλαστικό υπόστρωμα, το οποίο είναι ισχυρότερο από τη γυάλινη βάση. Το γυαλί προστατεύεται από την επικάλυψη Corning Gorilla Glass 5.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση, ο συγκεκριμένος τύπος οθόνης δεν επιλέχθηκε μόνο γιατί συμβάλλει στην κορυφαία απόδοση της εικόνας, αλλά γιατί είναι ιδανικός για εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας. Το VR άλλωστε είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας εποχής των smartphones και όλοι οι κατασκευαστές μοιάζουν να «παίζουν τα ρέστα τους».

Η LG επιλέγει την τεχνολογία OLED και σπεύδει να την παρουσιάσει ως βέλτιστη επιλογή για τα μεγάλα smartphones, λόγω των υψηλών τιμών αντίθεσης και της πιο ρεαλιστικής απεικόνισης του «μαύρου». Η συγκεκριμένη θα έχει ανάλυση QHD+ (1440 x 2880 pixels), ενώ θα αξιοποιεί έναν βελτιστοποιημένο αλγόριθμο, ώστε να προσφέρει μέγιστη κάλυψη της χρωματικής παλέτας. Ο χρόνος απόκρισης –στοιχείο σημαντικό για την απεικόνιση βίντεο και games, αλλά και σε εφαρμογές VR– είναι 10 φορές γρηγορότερος από τον αντίστοιχο των οθονών LCD. Εξάλλου, η νέα οθόνη υποστηρίζει το πρότυπο HDR10 για ακόμη πιο «κινηματογραφικές» επιδόσεις.

Μεγαλύτερη οθόνη, μικρότερο σώμα

Από κατασκευαστικής άποψης η οθόνη FullVision της LG επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των bezels και τον σχεδιασμό πιο λεπτών συσκευών. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει την καταναλωτική απαίτηση για μεγαλύτερες οθόνες, χωρίς όμως να μεγεθύνεται αντίστοιχα το σώμα της συσκευής. Το LG V30 θα έχει διαγώνιο 6 ιντσών, αλλά οι συνολικές του διαστάσεις θα είναι μικρότερες από το περσινό LG V20, το οποίο ενσωματώνει οθόνη 5,7''. Τα περιθώρια στο πάνω μέρος της συσκευής μειώνονται κατά 20%, ενώ στην κάτω πλευρά κατά 50% σε σύγκριση με το V20.

Τη λογική για ελαχιστοποίηση των bezels έχει ήδη ακολουθήσει η Samsung και όλα δείχνουν ότι θα το πράξει και η Apple με το επερχόμενο iPhone. Σίγουρα το ίδιο θα συμβεί και με άλλους μικρότερους κατασκευαστές.

Μία πρόγευση του σχεδιασμού του LG V30 σε αυτή την εικόνα:

Οι φήμες

Όπως συμβαίνει και με τα κορυφαία μοντέλα των άλλων κατασκευαστών, οι φήμες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG V30 έχουν κατακλύσει το Internet. Οι επικρατέστερες κάνουν λόγο για επεξεργαστή Snapdragon 835, μνήμη RAM 4GB, και διπλή βασική κάμερα.

Θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, προστασία από την υγρασία και τη σκόνη, αλλά και σύστημα ασύρματης φόρτισης. Θα τρέχει το Android Nougat 7.1.2, αλλά η πιο σημαντική διαρροή αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει επίσημα και στις ευρωπαϊκές αγορές με τιμή που υπολογίζεται στα 700-800 ευρώ. Στο τέλος του μήνα θα μάθουμε με βεβαιότητα τι απ’ όλα αυτά ισχύει.

 

Επιστροφή στην mobile έκδοση.